14 entry daha
  • kanimca var olmasi mumkun olan en iyi sarki.*

    bir solodaki tum notalarin olabilecekleri en guzel yerde olmalarinin mumkunlugu bu saheserde gorulebilir ve incelenebilirdir. gerci incelemeyin, keyfini cikarin. her dinleyisinizde o saniyedeki ihtiyaciniza en dogru notayla karsilik veren bir soloya sahiptir. siz istersiniz; solo o an istediginizi verir.*

    marty friedmanin once melodic controlun tanimini verip, ardindan ayar iceren bir cumle icinde kullanmis oldugu solo, muzigin sidik yaristirmaktan ote bir sey oldugunu gosterir; hiz ve teknik yetmez, duygu lazimdir. hatta sanirim o da yetmez, baska bi seyler daha lazimdir ama ben henuz anlayamadim o baska seyleri.

    megadeth in bir zamanlar var olan efsane dortlusunun her biri kendinden bir seyler katmistir bu parcaya kanimca. her biri farkli telden calan egoist insanlar toplulugundan ziyade, farkli ozelliklerini bir araya getirerek en guzel sekilde birlestirebilmis; anladigim kadariyla birbirlerine hic benzememelerinden oturu de muthis bir birlesim olusturabilmeyi basarmis insanlar goruntusu vermislerdir.

    (bkz: huzun)*
    (bkz: cosku)*
    (bkz: teknik)*

    ayrica, konuyla ilgili olarak mutlaka irdelenmesi gerekir ki; (bkz: grup hepsi)
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap