7 entry daha
  • bizi kıskanan almanya’yı öven reklam*

    büyük bir yıkımdan bahsediyor, kavga eden değil, kucaklayan türkiye diyor.

    bildiğin akp’nin ülkeyi yıktığını anlatan chp reklamı ama sonunda farklı renkli ak var. bence reklamı chp yapmış, a ve k harfleriyle de amına koydunuz memleketin gibi bir mesaj vermek istemiş*

    edit; işin daha ironik tarafı, bahsettiği hitler dönemi ile akp dönemi arasında bir sürü benzerlik var, çünkü hitler de "yol yabdı". sanayi diye yaptığı hamleler de savaş endüstrisi. daha daha ironik tarafı, almanların bu dönemden sonra uyguladığı "kalkınma" politikalarıdır, kalkınma ekonomisini hem teoride hem uygulamada dünyaya öğreten ülkedir (bkz: friedrich list). ancak adında "kalkınma" bulunan parti döneminde üretime yönelik tek bir adım atılmamış, ülkenin gelmiş geçmişi ve borçlarla geleceği yandaş inşaatçı projelerine gömülerek ülke ekonomisi çökmeye başlamıştır, hatta 2019 seçimlerine kadar çok pis yerlere varıp iktidar kaybettirme korkusuyla seçim öne alınacak kadar..

    bu reklam anca bugün rte'nin bahsettiği akp içindeki fikir ayrılıklarından, "reise oy verelim ama akp'ye oy vermeyelim" gibi çözümler arayan kesimden çıkmış olabilir.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap