17 entry daha
  • bu gece gerçekleşecek gelenekselleşmiş etkinlik. modanın oscar gecesi dense de organizasyon daha farklı. sonuçta bir ödül gecesi değil metropolitan müzesi için gerçekleşen bir bağış toplama ve sergi tanıtımı gecesi. anna wintour etkisiyle son yılların en prestijli olayı haline geldi. mevzu bu kadar büyümüşken genel bir bilgi vermek istedim.

    bu etkinlik her sene mayıs ayının ilk pazartesi akşamı gerçekleştiriliyor. bu kostüm enstitüsü mayıs ayından sonbahara kadar belli bir temadaki kostümler için sergi açıyor. bu gece vesilesiyle para toplanıyor. geçen sene 12 milyon dolar bağış toplandı. anna wintour ve bu sergilerin baş küratörü andrew bolton her sene bu etkinliğin düzenlenmesinde en önemli role sahipler. anna wintour kimin ne giyeceğinden tutun da davetlilerin masa düzenlerine kadar her ayrıntıda söz sahibi. bu senenin teması ''heavenly bodies: fashion and the catholic ımagination'' olacak. davetin ev sahipliğini anna wintour, donatella versace, rihanna ve amal clooney yapacak. davetin onursal başkanı blackstone private equity'nin sahibi stephen a. schwarzman. schwarzman 1997'den beri etkinliğin baş sponsoru. adama hem prestij hem de yüklü miktarda para getirdiği için 21 yıldır koltuğunu kimseye kaptırmıyor. yahoo'nun ceosu marissa mayer da galaya sponsor olabilmek ve davete katılmak için 3 milyon dolar ödemişti. davetin biletleri 30k dolar, masa ücretleri de 275k dolara kadar tırmanıyor. masaları büyük modaevleri satın alıp marka anlaşması yaptıkları ünlüleri aynı masaya oturtuyor. böylelikle büyük modaevleri de kendi reklamlarını yapabiliyorlar. ayrıca anna yükselmekte olan tasarımcıların bilet ve masa parasını sponsorları tarafından karşılanmasına ön ayak oluyor. bu da o tasarımcıların ona borçlu hissetmesini sağlıyor. davet anna'nın moda endüstrisindeki gücünü pekiştiriyor yani. müzede papa'nın onayıyla sistine şapeli'nden alınan kostümlerin yanı sıra ünlü tasarımcıların katolik temalı eserleri sergilenecek. daha önceki 2 sergi 700.000'den fazla kişi tarafından görülmüştü. bu etkinlik sayesinde müzeye olan ilgi de her sene katlanarak artıyor. bu senenin sergisi metropolitan sanat müzesi'nin en büyük kostüm sergisi olacakmış. serginin kaplayacağı alan 5500 m2'den fazla olacak.

    biletin parasını basıp davete katılabilmek mümkün değil bunun için anna wintour onayı lazım. anna veto ederse bu etkinliğe giremiyorsun. ayrıca kırmızı halıda selfie çekilmek de yasak. aynı zamanda kırmızı halı faslından sonra sosyal medya paylaşımı da yasak. beyoncé, kanye west, lady gaga, cate blanchett ve julianne moore bu sene galaya katılamayacaklar.

    ek bilgi: donald trump 2004 yılında melania trump'a bu partide evlenme teklifi etti. ama bu sene davetli değiller :)

    aynı zamanda flood olarak da yazdım buradan da görüntüleyebilirsiniz.

    https://twitter.com/i/moments/993533046853955587
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap