• --- spoiler ---

    cumhurbaşkanı erdoğan’ın "sistemi tıkayacak herhangi bir gelişmeye izin vermeyiz. 7 haziran'da sistemin önünü açtım" sözleri dikkat çekti
    --- spoiler ---

    sayın cumhurbaşkanının yine milleti tekrar seçim ve kaosla korkuttuğu beyan. eğer parlamentoda cumhur ittifakı 301 vekil çoğunluğunu sağlayamaz ve erdoğan cumhurbaşkanı olursa seçim tekrar edilecek.

    ve yine dünyanın en önde gelen ekonomi kanalının kürta... röportajında "sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir." demiş. yapma reis, insan içine çıkamaz olduk utancımızdan. gel atv'de söyle bunları, bloomberg ne?

    ekleme:

    meclis çoğunluğunun önemine dair;

    -301 vekil ile yasama yetkisi sağlanır. cumhurbaşkanı ve hükümetin yasama yetkisi yok. cumhurbaşkanının yürütmeye dair kararname çıkarma yetkisi var; meclis çoğunluğu sağlanırsa bu kararnameleri anayasa mahkemesine taşıma hakkı var.

    -301 vekil ile ohal uzalılabilir, kısaltılabilir, kaldırabilir ve reddedilebilir. kılıçdaroğlu'nun "25 haziran'da ilk iş ohal'i kaldıracağız" söylemi boşuna değil.

    -301 vekil ile bütçe teklifleri, para basma yetkisi ve uluslararası anlaşmalardaki insiyatif muhalefetin olur. cumhurbaşkanının bütçe teklifini reddedebilir.

    sputnik

    havuz medyası "ak parti yönetimi, 24 haziran seçimleri için yapılan hazırlıklarda da, erdoğan’ın “cumhurbaşkanına ülkeyi yönetme yetkisi verirken, onu meclis’te yalnız bırakmak olmaz” diyerek dikkat çektiği, ‘meclis çoğunluğunu’ elde etmeye yoğunlaşıyor."

    ve düzeltme:

    odatv linkinde güvenoyu benzeri şeyler yazıyor. yeni anayasada güvenoyu yok. oda tv linkini kaldırıp bunu ekliyorum: sputnik
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap