• hakem hastane rezilliği diye de isimlendirilebilecek olay.

    devlet hastanesi ve devlet kurumları maalesef ki gün geçmiyor, yuvaları söndürmesin huzurları kaçırmasın. kötülemek için değil ama bir yazar kardeşim bana ulaştı ve yazdı, ben de yazarlarımıza daha şeffaf bir halde ulaştırmayı kendime bir borç bilirim.

    --- spoiler ---

    aslında başlık altında bir çok rezillik ve , sorumsuzluk var ama en büyüğünü yazmak istedim. aralık ayının başında babam bel ve ayağındaki ağrılar yüzünden adnan menderes üniversitesi uygulama ve araştırma hastahanesine gitti burada ve izmir'de; ege ve dokuz eylül hastahanelerine danışılarak yapılan tetkikler sonucu "multipl miyelom" (kemik iliğindeki plazma hücrelerinin kanseridir) tanısı koyuldu.

    hastalık çok geç farkedildiği için apar topar öncelikle ışın tedavisi takip eden haftalarda ışın tedavisi+kemoterapiyi aynı anda almaya başladık yaklasık 1 aylık süreç sonunda 2. aydan beri kemoterapi tedavisi görmekteyiz. bu süreçte doktorların raporları ile sabit olmakla beraber kemikteki kanserli doku sebebiyle bozulmalar başlamış babam için yürümenin ve hatta sert zeminlere oturmanın bile çok tehlikeli oldugu , kalça bölümünde ki kanserli kemiğin parçalanma riskinin olduğu tarafımıza bildirildi. zaten aralık ayından itibaren ağrılar ve aksamalar yüzünden yürümekte zorluk çeken babam yatağa, inzivaya çekildi. ayrıca yine dokor raporları ile sabit olarak bu hastalıgın tek tedavi yolu olan ilik nakli tedavisi maalesef babamın 2006 yılında geçirdiği açık kalp ameliyatı (aort anevrizma ve kalp kapakçıklarının değişimi) sebebi ile uygulanamıyor. hastalığın kemoterapi yada ilaç tedavisi gibi yollarla geçme ihtimalinin olmamasıda yine doktor rapor ve beyanları ile sabit. bütün bu ön bilgilerden sonra konuya girelim; 2. ayın ortalarına doğru engelli raporu almak için tedavi gördüğümüz hastahane olan adnan menderes üniversite hastahanesine başvurumuzu yaptık , bölümlerden çeşitli doktorlar tarafından muayeneler edildi , kontroller yapıldı raporlar incelendi , ve heyetten ekte gördüğünüz rapor tarafımıza iletildi.

    rapor ;

    https://i.hizliresim.com/6nq3jp.jpg

    raporda görüldüğü gibi ; - tanısı koyulan kanser - kalp hastalıgı ve geçirilen ameliyat ve hipertansiyon - diyabet - kansere bağlı olarak artan yürüyüş bozuklugu ve uzvu tam kullanamama kalemlerinden çeşitli oranlarla yüzde 98 oranında engel verildi. fakat bu rapora "ağır engelli" onayı verilmemesi ve rapor süresi "1 yıl" olduğu için itiraz etmeye karar verdik. sebebi; babam temel ihtiyaçları dahil yardım almadan göremiyor ara sıra koltuk değnekleri ile ayağa kalktığında kendini yerde buluyor bayılıyor ağrıdan sadece bu bile ağır engel için yeterli. ayrıca kendi söyledikleri " tedavisi olmayan hastalığa" nasıl 1 yıl süreli rapo veriliyor? neyse biz itiraz dilekçemizi verdik ve bizi aydın atatürk devlet hastahanesine yönlendirdiler , bu hastahaneye gitmeden önce öncede buraya dikkat; "aydın devlet hastahanesinde" kontrole girdik ve burada ki kontrolü yapan doktor bizim ağır ve sürekli engelli olduğumuzu onaylayan bir rapor yazdı bu raporda şurda ;

    https://i.hizliresim.com/ov2bqx.jpg

    biz atatürk devlet hastahanesinin yolunu tuttuk.yine çeşitli doktorlar tarafından kontroller yapıldı üniversite hastahanesinin ve doktorun tavsiye raporu incelendi ve nihai karar alındı bize bildirildi. yüzde 98 engelli ,ağır engelli ve süresiz geçerli rapor , tanı ve tetkikler bir önceki rapor ile sabit , fakat ulaşılan sonuç çok değerli.

    raporda şurada ;

    https://i.hizliresim.com/pdpxa8.jpg

    bu süreçten sonra rezilliğin paçalardan aktığı bir anlar başlıyor.. hakem hastahane olarak ataması yapılan aydın devlet hastahanesinde çeşitli doktorlar tarafından kontroller yapılıyor. ve sonuç rapor çıkıyor ; yüzde 94 engel , ağır engel yok rapor süresi 1 yıl. rapor içeriğinde fiziksel sorun ortopedik sorun yazılmamış yürüyüş bozuklugu "yok" olarak geçiyor bir bakıma doğru babam yürüyemiyor zaten. yıllardır olan diyabet raporda yok! . babam için tedavisi olmayan kanser göz ardı edilip 1 yıl rapor süresi eklenmiş. ve işin trajikomik tarafı babamı atatürk devlet hastahanesine gönderirken inceleyip mutlaka ağır engel ve süresiz engel alması lazım diye rapo veren doktor o kadar sorumsuz davranmış ki 1 ay geçmeden aynı hasta hakkında yazdığı raporu unutup doğru düzgün incelemeden büyük bir sorumsuzluk örneği ile ağır ve süresiz engel verilmesine karşı çıkmış. sebebi ne ? yok. ortopedik olarak inceleyen doktor son derece ilgisiz ve bilgisiz davranıp gözü önünde raporlarla sabit olan rahatsızlıgı yok sayıp yürüyemeyen doğrulamayan bir insana , sorunu yoktur yazısı veriyor. buda rezilliğin son perdesine ait raporun resmi;

    https://i.hizliresim.com/ov2b1o.jpg

    https://i.hizliresim.com/q2jbma.jpg

    şimdi size soruyorum ; ortada raporları olan durumları pervasızca es geçip kendi verdiğin raporu bile unutup sorumsuzca bir karar alıp insanların hayatında ki küçük umutları bile soldurmak rezillik değilde nedir? cumhurbaşkanlıgına ve basbakanlıgada şikayet yazısı yazdım fakat ne sonuç çıkar allah kerim !! benim babama yürüyemezsin dinlenmelisin artık yatman lazım çalışma diyende bu doktorlar , ruh hallerine bağlı olarak raporları unutup , görmezden gelip , ağır engelli vermeyip yardım almamıza engel olanda bu doktor. biz ne yapalım arkadaşlar ? geçinebilmek için ben farklı şehirden düzenimi bozup geldim aydında çalışmaya başladım, annem gündelik temizlik işlerine gidiyor ama babamında aynı zamanda yanlız kalmaması lazım. annemimi klonlayayım kendimi mi ?çünkü bu ülkede hakkını almak çok daha zor..
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap