• hep olmak istediğim ama bir türlü olamadığım tipti bu benim.
    ne zaman heves etsem bir iki sayfadan sonra "yav dur şu zindanı da temizleyim de devam ederim" deyip öyle okumadan oyunu bitirip siliyordum. bu seferki oynayışımda modların da desteğiyle bu sefer başardım bu tip olmayı. her oturuşumda düzenli 3-5 kitap okuyorum en az. yöntemim şu şekilde.

    önce fast traveli iptal edip şu modu yükledim.

    touring carriages
    https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38529/

    bu mod baya bildiğin şehirler arası at arabası sistemi. biniyorsun arabaya tıngır mıngır gidiyorsun. "kaptan ihtiyaç molası" ya da "kaptan az hızlan acelem var" gibi seçenekler mevcut.

    sonra şu modu yükledim.
    https://www.nexusmods.com/…pecialedition/mods/15170

    dark souls dan esinlenmiş bu mod da çok basit aslında. oyun menüsünü açtığında oyun durmuyor akmaya devam ediyor. esasen zorluğu artırmak için yapılmış bir mod, çatışmanın ortasında götünde draugur deathlord cirit atarken menüyü açıp zamanı durdurup 10 tane potion gömeme diye yapılmış. ama ben çok farklı şekilde kullanıyorum. bu mod sayesinde şehirler arası at arabası seyahati sırasında menüyü açtığında oyun devam ettiği için at arabası da ilerlemeye devam ediyor.

    bu modları yükledikten sonra markarth'dan biniyorum arabaya diyorum kaptan çek riften'e. açıyorum kitabımı başlıyorum okumaya, arkada bir yandan araba tıngır mıngır ilerliyor, arabacı muhabbet açıyor arada, bak rorikstead'e geldik durayım mı falan diyor. kitabın birini bitiriyorum. kapatıp az manzara izliyorum, sonra bir tane daha açıyorum onu okuyup kafamı kaldırdığımda anam bir bakmışım kaplıcaların oraya gelmişiz.

    "len whiterun'dan geçerken neden haber vermedin, kapının önündeki khajit tüccar ri'sad' dan skooma alacaktım ben" diye kaptana çıkışıyorum, "abi ivarstead'de çevirme varmış stormcloaklar sıkıntı çıkarıyor, hem skooma'nın hası riften'da" diyor. immersion tavana vuruyor yemin ediyorum.

    kitaplar ise hakkaten çok iyi, obliviondan önce elder scrolls oynamamış biri olarak hem lore hakkında baya bir şey öğrendim hem de diğer ırkların tarihi, önemli olaylar, ya da girdiğin zindan savaştığın düşman ile alakalı arka plana dair şeyler öğreniyorsun. hele bazı hikayeler o hem mizah hem kıssadan hisse olarak o kadar zengin ki ortamlarda anlatıp prim yapıyorum, yahu nereden okudun bunları falan diyorlar:)
hesabın var mı? giriş yap