• son 16 yıldır iktidar olan, daha da fazla yıldır aktif siyasette bulunan, sayısını bilmediğim kadar seçime girip hemen hemen hepsini kazanan rte'nin bu seçimde hergün ayrı bir malzeme vererek durmadan bocalamaya başladığı alışılmışın dışında bir seçim sürecindeyiz.

    bir gün millet kırathanesi diyor, diğer gün tek partili dönemde okula gittim diyor, öteki gün eski türkiye deyip geçmişten yağ çıkarmaya çalışıyor, bi bakıyorsunuz faiz sebep enflasyon netice diyor, vs. ayrıca iletişim kazaları da bu bocalamaların cabası; zonguldak, prompter, sufle, vs.

    artık ne gündemi belirleyebiliyor nede kendisine sorgusuzca tapan seçmeninde heyecan yaratabiliyor, nede geleceğe dönük bir politika bir hedef belirleyebiliyor. son yıllarda muhalefet kendisinden beklenenden daha atak, daha heyecan verici, iktidar ise kendisinden beklenin tam tersi çökmüş, çaresiz bir şekilde seçime gidiyor, metal yorgunluğu denen şey tam olarak bu olsa gerek.

    bocalamaların sebeplerini sizlere bırakıyorum.

    anket sonuçları kendi adına kötü gelmeye devam ettikçe seçime 15 gün kala daha ne malzemeler çıkacak hep beraber göreceğiz.

    edit: imla hataları düzeltildi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap