1 entry daha
  • yanlış önerme olduğunu düşünüyorum.
    naçizane şahsi düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

    muharrem ince kariyer olarak sondan 2. adaydır.

    ülkeyi tek başına tam 16 yıldır yönetiyor olmasıyla rte birinci sırada. ondan sonra yaşı ve sivas belediye başkanlığı yapmış olması sebebiyle temel karamollaoğlu.
    3. olarak da içişleri bakanlığı ve 1995 yılında milletvekili olması sebebiyle meral akşener.

    eğitim olarak, diploması ortalarda olmadığı için birini eliyoruz ve muharrem ince eğitim olarak maalesef 3. adayımız oluyor.

    meral akşener; tarih bölümünden mezun, öğretmenlik yapmış, mühendislik fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmış sonra da tarih bölüm başkanlığı yapmış.

    temel bey, sümerbank bursuyla ingiltere'de eğitim almış, yüksek lisansını ve doktorasını yine ingiltere'de gerçekleştirmiş. bölümden ziyade ülkenin eğitim kalitesi yüzünden daha iyi olduğunu düşüyorum.

    entellektüel birikim;
    meral akşener, tam bir devlet şahsı, devletin vücut bulmuş hali gibi konuşuyor.
    o kadar bilgili olduğu belirgin ki, konuştuğunda anlatmak istediklerini cümleye dönüştürürken zorlanmasının sebebinin devasa bir bilgi birikimi olduğunu anlıyorsunuz.

    temel bey'i ikinci sıraya yerleştiriyorum. kendisinin başlığındaki son entryler de bu fikrimi destekleyecek nitelikte. diplomasının ortalarda olmadığı kişiyi yine eliyoruz.
    kendisi 1. sırada da olabilirdi ama bukowski'nin malum sözüne katılarak meral hanımı 1. sıraya yazıyorum.

    sorunlara yaklaşımı ve çözümü bakımından malum kişi ve demirtaş hariç(kendisinin vaatlerini vs. bilmiyorum) kalan 3 kişinin de vaatlerinde belirttikleri hemen hemen aynı şeyler.

    muharrem ince 5 aday arasında benim nazarımda 3. sırada yer almasına rağmen şu an oyumu alacak kişi, henüz gencim ve ülke gençliğine dair iyi şeyler yapacağını düşünüyorum.

    temel bey, siyasi olarak oy vermeyi tercih etmeyeceğim halde ikinci tura kalırsa siyasal islamcı olmasına rağmen oyumu çok da üzülmeden vereceğim biri.

    meral akşener, ince'nin aday olmasıyla oyumu vermekten vazgeçmek durumunda kaldığım kişi. sandığa gidene kadar oyumu alması da olası.

    rte ve demirtaş'ın oyumu alma ihtimalleri yok.

    arz ederim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap