18630 entry daha
  • şu başlikta 22 bine yaklasik entry var. yazik gercekten yazik.

    olaya bakis acim belli. bir cok kisinin de ayni seyi dusundugunu goruyor ve duyuyorum cevremde. askerlik işi gunumuzde artik profesyonelce yapilmasi gereken bir iş. sozlugumuz en kaliteli asker yazarlarindan anglachelm reisin cok cok guzel bir entrysi vardi bu konuyla ilgili. ızniyle alintiliyorum ;

    (bkz: #73456756)

    ""bedelli isteyenlerin ana argumani ;

    "askerlik yapmak istemiyoruz, biz para verelim gitmeyelim, ama veremeyen yine yapsın"demek yerine, (bedelli)

    "askerlik yapmak istemiyoruz, vatana hizmet etmenin başka yolları da bulunsun, herkes kazansın" ile değiştirmeniz gerekiyor. (sosyal hizmet sistemi)

    ikincisi soruna bir çözüm arayan gerçek bir duruş sergilerken, ilki daha çok bana dokunmayan yılan bin yaşasın doktrinine hizmet ediyor. ilkini moral olarak nasıl kaldırabiliyorsunuz? ""

    ne kadar guzel aciklamis degil mi sorunu ? mesele sizlerin dusundugu gibi biz gittik belamizi siktiler siz de gidin siz de sikilin degil. askerlik profesyonel olmali. burada zerre suphe yok fakat su an icin bu boyle degil yani ortada profesyonel bir ordu yok ve her turk erkegi 6 ya da 12 ay askerlik hizmetini yapmak zorunda. bu turkiye cumhuriyeti devleti kimligini tasiyan tum erkekler icin gecerli zorunlu bir gorev. ve simdi sen kalkip beyaz yakali , gelir duzeyi ortalama veya ortalamanin usyundr olan ya da ufak bir isletme sahibi yani kisacasi krediyle ya sa arabayi satarak vs gibi yontemlerle her ne sekilde olursa olsun 18 binde olsa 25 binde olsa bu parayi odeyebilecek kapasitede ki sevgili dostum cikip ben gitmek istemiyorum parasini vereyim ben kurtulayim geri kalan kim naparsa yapsin demeyi nasil mideniz kaldirabiliyor ? nasil insanlarsiniz anlamiyorum.

    hepinizin benzer mazeretleri var ,
    -ailemde hasta var baska bakacak yok
    - işimi birakacak adam yok
    -isten cikarsam geri giremem
    - kurulu duzenimi bozamam

    beyler bunlarin hicbirini soylemenize gerek yok sadece ve sadece askerlik yapmak istememeniz bile tek basina yeterli bir sebep. buraya kada yuzde yuz haklisiniz fakat buna cozum olarak istediginiz sey ben parasini vereyimde kurtulayim gerisi ne bok yerse yesin seklinde olunca samimi olmuyorsunuz.

    dedigim gibi su baslikta 22 bine yaklasan sayida entry var acip baksaniz , para verip kurtulmak disinda ortaya bir cozum koyan entry sayisi herhalde 50 100 u bulmaz. bir sizin aileniz yok , bir sizin isiniz yok sadece sizler dunyanin en onemli islerinde calismiyorsunuz. anadolu da anasina kardeslerine bakmak zorunda olan fakat sizin gibi binlerce lirayi odeyemedigi icin istese de istemese de askere gelen binlerce vatan evladi var. siz onlardan cok mu daha degerlisiniz. ? senin anan baban , evin isin karin cocugun , kollarindaki sevgilin degerli de o vatan evladininki degersiz mi ?

    gelin bu islere gunluk cozum bulmayi birakalim. bugun bedelli ciksa nolacak , 88- 93 tayfasi kurtulacak , 5 sene sonra bu sefer 94 - 98 tayfasi baslayacak sayfalarca entry girmeye twitterda hastag acmaya. eger gercekten samimiyseniz bu iste kesin cozumu desteklemelisiniz , para verip kurtulmak yerine fikir uretip bu hizmet illa olacaksa , baska sekillerde yerine getirilmesi icin projeler ortaya atmalisiniz. yoksa dedigim siz bugun bedelli diye bagiriyorsunuz 5 yil sonra baskasi bagiracak. sorunun kokunu cozmemiz lazim. askerligin profesyonel hale gelmesi lazim. devlete illa hizmet edilecekse bunun baska yollari yollari ( sosyal hizmet vs ) olmasi lazim. gelin her 3-5 senede bir bedelli diye bagiracagimiza bu isin kokunden cozulmesi icin birlik olalim , fikir bulalim , kamuoyu olusturalim.

    ama kusura bakmayin amacinizin bu oldugunu dusunmuyorum. sizlerin ( bircogunuzun) amaci ben parayi odeyip kurtulayim kim naparsa yapsindir. kusura bakmayin bu bir gercek 5 saniye gozlerinizi kapayin ve kendinize sorun benim amacim parayi verip kurulmak mi yoksa van da , erzurum da , x bir anadolu vilayetinin koyunde , samsun da ulkenin heryerinde askerlik yapacak mehmetlerin haklarini korumak mi ? samimi olarak ne cevap verceksiniz merak ediyorum .

    esitlik ,adalet herkes icin olmali , icimizden bazilari sirf paralari var diye daha esit olmamali. bu ulke icin bizler icin olen topraga dusen on binlerce insan var . onlarin aileleri var en azindan onlarin aziz hatiralari ve ailelerine saygi icin şu bedelli olayindan artik siyrilalim. profesyonel orduyu ve sosyal hizmet kavramlarini gelistirelim kamuoyu olusturalim. parasini odeyip kurtulmaya calismayalim.
10166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap