• ispanya'nın güneydoğusunda akdeniz'in kıyısında şirin bir ispanyol-endülüs kenti ('almería' diye yazılır).

    tepesinde mağriplilerden kalma görkemli bir kalenin bulunduğu yüksek bir dağın eteklerindeki şehir, 955 yılında emevi halifesi 3. abdurrahman tarfından kurulmuş. zaten şehre adını bu muazzam kale vermiş (al-meria, arapçada 'gözetleme' anlamında bişey olsa gerek). alhambra'dan sonra ikinci büyük endülüs kalesiymiş* (bkz: alcazaba)*.

    iklimi çok sıcak ve kuraktır. hatta o kadar ki avrupa'daki tek çöl bu şehirdedir. fakat buna rağmen ispanya'nın en önemli tatil beldelerinden birisidir. avrupa'nın almanı hollandalısı plajlarını doldurur. bu arada söylemeden edemiycem, eğer bir gün yolunuz almería'ya düşerse avrupa'nın en büyük nüdist plajını görmeyi unutmayın*. iyi aile çocukları bunun yerine avrupa'nın en büyük teleskopunu ve yine en büyük güneş enerji santralini ziyaret etmeyi tercih edebilirler.

    bu arada kentte özellikle afrika-arabistan konulu pek çok film de çekilmiş (bkz: lawrence of arabia) (bkz: cleopatra) (bkz: patton) (bkz: indiana jones and the last crusade) (bkz: the good the bad and the ugly). hatta o zamanlar inşa edilen vahşi batı kasabalarını bugün bile görebilirsiniz.

    kentin yakınlarındaki neolitik dönemden kalma bir mağarada bulunan bir resim (elleri arasında bir gökkuşağı tutan adam figürü) bugün kentin sembolü durumuna gelmiş (bkz: indalo). sembolün tam anlamı bilinmemekle beraber, bir tür şaman veya antik tanrıyı simgelediğine, şans ve bereket getirdiğine ve kötülüklerden koruduğuna inanılıyor. http://www.indalo.de/_borders/top.ht1.gif
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap