1 entry daha
  • olayın sosyal medyada yandaş medyanın rezil abartmaları ile lanse edilmesinin yanı sıra, belli ölçüde gerçeklik payını ekonomi ve tarih okumuş biri olarak, yıllar yılı süre geldiğini söyleyebilirim ki bu konuda isteyen olursa tartışabilirim.

    kısaca değinmek gerekirse, "dış mihraklar" yani, yatırımı olan şirketler, bankalar, bireysel yatırımcılar elbette paralarını isteyecekler ve elbette batmamızı istemezler.

    fakat zaten türkiye ve benzeri gelişmekte olan ülkeler son yıllarda çok fazla kriz ve darboğaz yaşamış ancak hepsinden normal şekilde çıkmışlardır. para babalarının bu ülkeler ile olan çıkar ilişkileri klişe tabir ile "arka bahçe" olarak kullanmalarına dayanmaktadır. türkiye de bu noktada "too big to fail" statüsündedir, yani kaybetmeyi göze alamazlar.

    ancak ekonomi kötü gidip bir kriz çıktığında, destek ve yardım paketleri ile toparlanması sağlanır ki bu paketler iyiliğimiz için gibi gözüküyor olsa da uluslararsı alanda pek çok hakkımızı satmış oluruz.

    yandaş medya türkiye'de birinin burnu kanasa dış mihraklar kanattı olarak lanse etmese belki de bu konuda herkes daha duyarlı olabilecek.

    bu benim nadide düşüncem, gözlemim. eğer bunların hayal dünyasından olduğunu düşünüyorsanız, tarihsel ve ekonomik olarak daha fazla örnek sunabilirim, yeşillendirmeniz yeterli.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap