291 entry daha
  • insanın başına gelebilme ihtimalinin olduğu durumdur.

    işte evlenmek bu yüzden saçma sapan bir şeydir. insana boş yere zincir vurup esaret altına sokar, işleri de gereğinden fazla zorlaştırır. halbuki bir insanın sevgisi bitebilir ve ayrılmak isteyebilir. çünkü sevgi resmi bir şey değildir resmiyete dökülürse onun adı sevgi değil sözleşme olur.
    herkesi içinde yaşadığı durum şartlarına göre değerlendirmek lazım.

    örneğin bir erkek evliyken başka bir kadına aşık olursa bir seçenek bunu gizli saklı yaşamaktır ki bu hem eşine hem kendine olan saygısını yitirmesine sebep olan yanlış bir şeydir. ama her insan içinde yaşamaya katlanamaz bunu dışa vurmak ister bu yüzden zor bir durumdur. boşanmak o kadar kolay değildir eşine açıklama yapması gerekir. hiç kimse boşanmak mı istiyorsun tamam o zaman demez. hayatında başka bir kadın olduğunu öğrendiğinde bunu yanına bırakmayabilir, nafaka alabilir veya tazminat alabilir. zaten çocuğun velayeti de sıklıkla anneye verilir. hatta boşanmaktan bile vazgeçebilir sırf gıcıklık olsun diye veya bu şekilde intikam almak isteyebilir(var böyleleri). böylece işleri zora sokar.

    kadına gelince kadın için de oldukça zordur.
    tutucu bir çevresi var ise dul bir kadına gösterilen iğrenç muamele bunun en başında gelir. aşık olduğu kişinin onunla evlenmesi böylece bu durumdan kurtulma garantisi yoktur. kocası nedenini sorduğunda alacağı tepkinin şiddeti değişebilir(çünkü burada normal bir ilişkiden çok karısı söz konusu ve ona sahip olduğunu düşünüyor). mantıklı bir bahane bulmak ayrıca zordur. çocukları varsa onların içinde bulunduğu duruma göre evliliği devam ettirmek zorunda kalabilir. kocasından bir şekilde ayrılmayı başarsa bile toplum nezdinde kötü bir kadın izlenimi bırakabilir, dışlanabilir veya kocası takıntılı bir şekilde peşini bırakmayabilir.

    peki bu zorlukların hiçbirini yaşamayıp sırf rahatı için iki tarafı da idare edecek insanlar var mıdır?
    elbette, neden olmasın ki. onlar çoğunlukla iki yüzlü, bencil insanlardır ve evli olup olmamak da bu şekilde davranmaları için bir şey ifade etmez.
654 entry daha
hesabın var mı? giriş yap