7 entry daha
  • "kime göre neye göre" sorusunu gündeme getirir ama evet, bana göre de komik değil. hatta tiksiniyorum bu karakterden de bunu yaratanlardan da.

    burhan altıntop karakteri tam olarak kendini elit zanneden ancak gerçekte boş olan güruhun anadolu insanına tepeden bakışının tipik bir yansımasıdır. diziyi izleyenlerin bileceği üzere burhan altıntop anadolu'dan istanbul'a göç etmiş bir tiplemedir. eğitimsiz olduğu halde eğitimli olduğunu iddia eder, kaypaktır, zeki değildir ama kurnazdır, içten pazarlıklıdır, zaman zaman da sapıktır ve ayrıca şiveli konuştuğu halde bunu ısrarla reddederek doğma büyüme istanbulluymuş gibi davranmaya çalışır. bu özelliklerinin yanında bitmek bilmeyen de bir "beni niye aranıza almıyorsunuz" kompleksi vardır.

    burhan altıntop karakterinin ortaya çıkışında gerçekten sosyoloji derslerine konu olacak noktalar var. mesela taşralılık gerçekten bu kadar komik bir şey midir? "taşralı" kişiliğini burhan altıntop'un karakterinde cismani bir hale getirip onunla alay edince elit mi olmuş oluyoruz? bu karakteri yaratan arkadaşların -ki sanırım gülse birsel başında geliyor bunların- taşralılığı bir aşağılama vasıtası olarak kullanmaları aslında kendilerinin zavallı ruh halini de açıkça ortaya koyuyor. burhan altıntop'u, tanrıverdi'yi, gaffur'un kompleksli kız kardeşini ve adını hatırlayamadığım diğer uzun saçlı çaycı karakterini yaratıp bunlarla dalga geçilince sanırım sosyete olunmuş olunuyor.

    öff neyse daha söylenebilecek çok şey var da aslında içim karardı. bunları yapanlar da hesapta ülkenin eğitimli ve aydın kesimini temsil ediyor.

    lol
352 entry daha
hesabın var mı? giriş yap