9 entry daha
  • (bkz: bollinger bandi)'nın basitleştirilmiş halidir. kısmen bollinger bandı mantığıyla çalışır. ancak bollinger'da göreceğimiz bant sıkışmalarının bize yeni sinyaller üretmesi gibi durumlarda burada yoktur. işte bu yüzden daha basit olarak bant aralığında al/sat, destek/direnç sinyalleri üretir.

    envelope oluştururken girmemiz gereken 2 değer vardır;

    1-) periyot
    2-)kaydırma oranı

    envelope'da bütün mantık ''uygun seçilmiş bir hareketli ortalamanın'' analist tarafından ''belirli bir oranda'' aşağı ve yukarı kaydırılmasıdır. buradaki nüans ise ''uygun seçilmiş bir hareketli ortalama'' ve ''belirli bir oranda'' kısımlarında gizlidir.

    özellikle pay senetleri üzerinde kullanıldığı için her pay senedinin takas payına ve volatilite seviyesine göre farklı periyotlar ve farklı kaydırma oranları girilmesi uygundur. o yüzden burada kontrol tamamen analistin elindedir ve piyasanın gidişatına göre uygun değerlerin deneyerek bulunması gerekir.

    ''uygun seçilmiş bir hareketli ortalama'' ve ''belirli bir oran'' derken anlatılmak istenen ise kısaca;

    -volatilitesi düşük olan enstrümanlarda görece kısa periyotlar ve görece küçük kaydırma oranları

    -volatilitesi yüksek olan enstrümanlarda görece uzun periyotlar ve büyük kaydırma oranları seçilmelidir.

    yorumlanması ise şu şekildedir;

    -bir bant içinde salınım gösteren fiyat adımlarının üst banda yaklaştığı anda sat sinyali ürettiği, alt banda yaklaştığı anda al sinyali ürettiği öngörülür.

    kullanımı, yorumlanması oldukça basit bir gösterge olduğu için biraz daha dikkatli yaklaşılması gerekir. yanına mutlaka destekleyici göstergeler atılmalıdır. ancak işin içine standart sapma ya da farklı değerler girmediği için analistin etkisinin yüksek olduğu bir göstergedir.

    bant salınımı açısından uygun seçilmiş bir hareketli ortalama ( 9, 14, 22 vs) ve bu hareketli ortalamanın bant salınımını bozmayacak bir şekilde kaydırma oranıyla ayarlanması karşınıza bir sanat eseri çıkartabilir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap