1 entry daha
  • 4/64gb'lı olanına geçiş yaptığım muazzam cihaz. nereden başlamak lazım anlatmaya bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim ki tasarım anlamında elinize alır almaz verdiği premium hissi bile kullanmaya değer.

    artıları:

    - ekran kasa oranı harikulade diyebilirim. 1080x2160 piksel, 18:9 ekran boy oranına sahip.
    - android 8.1 ile geliyor. herhangi bir donma, takılma tekleme asla söz konusu değil.
    - gelişmiş gestures özellikleri göz dolduruyor. sanal navigasyon tuşlarını pasif hale getirip gesturesı kullanmaya başladığınızda hem tam ekran deneyimini yaşıyor hem de parmak hareketleriyle çok daha keyifli ve kolay bir kullanıma sahip oluyorsunuz.
    - 12 mp + 5 mp çözünürlüğe sahip çift arka kamerayla birlikte yapay zeka teknolojisini deneyimlemiş oluyorsunuz. çektiğiniz fotoğrafta konunun ne olduğunu otomatik olarak algılayıp sahneyi kullanıcı için optimize ediyor. kişisel yorumum etkileyici fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 13 mp çözünürlüğündeki ön kamerada da ayrıca led flaş da bulunuyor. hem ön hem de arka kamera ile portre çekim yapabiliyorsunuz. bokehler kusursuz görünüyor.
    - gsmarena'da bile özellikler arasında belirtilmemiş olması hayretler içinde bırakan cihazın başka bir özelliği de eıs yani elektronik görüntü sabitleyicisi olması. video çekerken eliniz titrese bile video otomatik optimize ediliyor.
    - 4000 mah batarya işlemcinin de düşük güç tüketimiyle birlikte harikalar yaratıyor. yoğun kullanımda bile bir günü aşkın kullanım vaad ediyor.
    - parmak izi okuyucusu her xiaomi'de olduğu gibi bu cihazda da çok hızlı çalışıyor.
    - hiç kullanmıyor olsam da fm radyosu mevcut.
    - çift sim kart kullanmıyorsanız ikinci slota sd kart takıp (maksimum 256 gb) cihazın hafızasını yükseltebiliyorsunuz.
    - benim için en önemli husustu sanırım. kulaklık ses performansı beklentilerimin çok çok üstünde çıktı. mi max 2'de sesi sonuna kadar açsam da ses kısık geliyordu. bu cihazda böyle bir bug söz konusu değil. üstelik 3.5mm jack çıkışı da var. dönüştürücü ile uğraşmanıza, yanınızda taşımanıza vs. gerek yok.

    eksileri:

    - stereo hoparlör olmaması bence büyük bir eksiklik.
    - micro usb yerine, günümüzün en popüler ve ve tercih edilerek yaygın hale getirilmesi gereken bağlantı noktası type-c kullanılsa çok daha sağlıklı bir seçim olurdu.
    - quickcharge 3.0'ı destekliyor olmasına rağmen kutu içeriğinden 2.0 adaptör çıkması.
    - 4k video çekimi cihazın kendi kamera uygulamasında mevcut değil. ancak open camera adlı uygulamayı play store'dan indirerek 4k video çekebiliyorsunuz.

    sorusu olanlar yeşillendirebilir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap