• öncelikle nargile ile ilgili bilgi vermek gerekiyor ki bunu sizler için arştırdım.
    her kültürde değişik isimlerde adlandırılan nargile ismi farsçaya dayanır. farsçada ‘nargil’ hindistan cevizi anlamına gelmektedir. hindistan cevizi denmesinin sebebi ilk olarak hindistan cevizi ’nin dışındaki tütün benzeri tabakayı yakan ve cevizin içine soktukları kamışla keyif yapan hintlilerdir. zamanla hindistan cevizi yerine kabak kullanılmıştır, kullananların sayısı arttıkça porselen ve bronz nargile için elverişli malzemeler haline getirilmiştir.
    pek çok antropoloğun, tarihçinin, sosyoloğun bu çerçevede destekledikleri; nargilenin hindistan’dan çıkmış olduğu fikri kesinlikle kanıtlanmış olmamakla birlikte, nargilenin günümüzden 500 yıl önce hindistan’da keşfedildiği, 15 yy.da hintlilerin hindistancevizine kamış takarak kenevir içiminde kullandığı daha sonra iran’da yaygınlaşıp oradan da ortadoğu ve osmanlı tarafından kullanılmaya başladığı, en çok itibar gören önermedir.

    hikaye kısmını bilenler ya da okumak istemeyenler buradan başlayabilir.

    ben genç nesil olarak adlandırılabilecek yaş grubundayım ve yaklaşık 10 senedir nargile içiyorum. özenilecek bir yanı yok, kesinlikle zararlı ve daha az içmek istiyorum da ama içme amacım ne insanlara gösteriş yapmak ne de bir şeyler kanıtlamaya çalışmak.
    sadece seviyorum ve içiyorum fakat en kötüsü şu ki şu iğrenç köz ver karşim seri gerizekalıları yüzünden tüm ülkede nargile içenler şöyledir böyledir algısı oluşması.

    yok öyle bi şey
    nargile içen herkes kıro değildir.
    her kıro nargile içmez.
    zaten kırolar genellikle nargile içmeyi de bilmezler.

    salın şu nargile muhabbetini artık içen içsin içmeyen sussun bu kadar basit.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap