35 entry daha
  • ayı denen hayvan karadelik gibi birşey. her gün hakkında yeni birşeyler öğreniyorum ve hiç şaşırmıyorum. okuyorsa haberi olsun kendisini çok seviyorum. benim için maximum manasına da gelir. mesela bir kadına "ayı gibi güzelsin" dediğimde hakaret etmiyorum onu çok beğeniyorumdur.

    uludağ'da kamptayım bazı saçma yönlendirmeler sonucunda zirve altındaki göllere saat 16 da varmam gerekirken gece 22:00'da gidebildim. kilimli göl kenarında sakarya dağcılık federasyonundan bir abi ile tanıştım. kendisinin anlatmasına göre ayıdan kaçmak mümkün değil. ağaca tırmansan senden daha iyi tırmanır, göle atlasan senden daha iyi yüzer, koşsan senden daha hızlı koşarmış. tek korunma yolu ses çıkarmak, tek başına olsan dahi yüksek sesle konuşmakmış. kendi doğasından farklı bir ses duyduğu için korkarmış ayı. bir de bayır aşağı koşarsan biraz avantajın olurmuş ön ayakları kısa olduğu için biraz yavaşmış bu konuda ama ben denemem şahsen bende bayır aşağı pek iyi değilim.

    ayrıca ayıların kadınlar gibi agresif dönemleri varmış. mesela kış boyunca ortalıkta olmadığından, bahar aylarında yeni uyanmış, aç, sinirli ve makyajsız olduğu için çok gergin olup seni av olarak görebilir. bir de annelik içgüdüsü varken tehlikelidir. yavrusu ile gezerken denk gelirsen ve seni yavrusuna tehdit olarak görürse bir sonraki gün ikindi namazına yetiştirirlerse seni şanslısın demektir.

    senelerdir uludağ'da kamp yaparım henüz ayıya denk gelmedim. hatta bir kamp dönüşünde soğukpınar köyünde çay içerken kahveci "ayıya denk geldiniz mi?" diye sormuştu. meğer o mevsimde ketenlik yaylasına kimse silahsız çıkmazmış. ulan ben sizden ekmek aldım, ekmeğinizi yedim bu maneviyat hatırına giderken desenize, uyarsanıza diye söylenmiştim kahve ortasında. köylülere bak ana haberlerde çıkmak için beni yem diye salmışlar. domuzla, tilkiyle falan denk geldim aç hayvanlar yemek kokusuna gelir zaten bunu biliyorum. kendimi nasıl savunacağımı da biliyorum fakat ayılar açlıktan çadırlara gelecek hale gelirse ne yapacağımı bilmiyorum. bursanın meşhur su firmaları(erikli) uludağda dereleri kuruttuğu için ayıların kendi alanlarında balık yeme durumları kalmadı. ara sıra haberlerde çıkıyor çöp konteynerı kurcalayan ayılar. bu hayvan biraz daha cesaret alıp çadırlara da dalacak günün birinde. işte o çadırda muhtemelen ben olacağım sonra gübre olacağım sonra toprak, oradan bir çiçeğin özüne yürüyeceğim...

    bakın aslan için ormanın kralı derler ama aslan ayının olmadığı coğrafyada kraldır.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap