• öncelikle genelleme yapmak yanlış, ancak hangi doktora gittiysem hep bir problem yaşadım...

    bundan 5 sene önce elimde kızarıklık, soğukluk ve soğukta morarma problemi ile doktora gittim.
    kan değeri düşüklüğü olduğunu söyledi. tedâvi için herhangi bir ilaç yazmadı, demir eksikliği olduğunu, ona göre yediğim şeylere dikkat etmemi söyledi.

    araştırma yapmayı seven biri olduğum için aynı gün sağlık ile ilgili forumları, portalları inceledim. profesör doktor ahmet aydın’ın da olduğu bir forumda durumdan bahsettim. birkaç gün araştırma yapıp belirtilere uygun bir rahatsızlık buldum: (bkz: raynaud) bir nevi damar daralması. damar daraldığı için kan belli bir yerde toplanıyor vs.

    ben bunu öğrenince başka bir doktora randevu aldım. odasına girince durumdan bahsettim biraz, tabii klasik, sözümü kesti ve; “bırak da ona ben karar vereyim” dedi. sonrasında, ilk gittiğim doktorun dediği şeyleri aynen tekrar etti.

    aradan 5 sene sonra askere gideceğim için sağlık muayenesinden geçecektim. askerde sorun olmasın diye bu sorunu halledeyim dedim. doktora gittim ve problemin (bkz: raynaud) olduğunu öğrendim. aradan tam 5 sene geçti. o sırada ya başka, ilerleyen bir hastalık olsaydı? kanser hücresi olsaydı? ve ben bu sorunun raynaud olabileceği ihtimâlini doktora bildirmeme rağmen azar işittim.
    benzeri birçok olay yaşadım. görevini layıkıyla yapan doktorları tenzih ediyorum.

    bu da kalsın burada: https://eksiup.com/2eccbd6a216
hesabın var mı? giriş yap