5735 entry daha
  • bugün pazara gittim. yazın ortasında, yüksek fiyatı falan geçtim; düzgün domates bulamadım. fiyatlar zaten çok yüksek.
    diyarbakır'ın lüks bir semtinde oturuyorum. semt pazarında, 1 ekim 2017 tarihinde alışveriş yapmışım. geçen arkadaşlarla sohbet ederken aklıma, o zaman bana çok ucuz gelmiş olan bu alışverişi whatsapp grubuna yazdığım geldi. arama yapıp mesajı buldum. o gün pazara gittiğimde akşam saatleriydi. fiyatlar genel olarak düşer bu saatlerde onu da belirteyim. attığım mesajı olduğu gibi paylaşıyorum.
    "2 tane karpuz(her biri 3-4 kg), 2 kg domates, 4 kg salatalık, 3 kg urfa biberi, 1 adet kavun(2 kg civarı), 2 kg patlıcan. bunların hepsi toplam 19 tl"

    o zaman attığım mesaj bu. dediğim gibi pazara geç gitmiş olmamızdan kaynaklı, fiyatlar daha düşük olmuştur. ancak erken saatte de gidilse tahminim aynı alışveriş 30 tl üzerinde asla olmazdı. mesaj hala whatsapp'da duruyor. şimdi aynı kalitede ürünü bulamazsınız. kalitesi aynı olsa bile toplam fiyat şuan en az 50 tl civarında olur. üzerinden daha tam 1 yıl bile geçmemiş. bence kriz zannedilenden çok daha büyük boyutlara ulaşacak. hiç boşuna marketlerin, toptancıların fırsatçılığı falan gibi laflarla geçiştirmeyin.
2277 entry daha
hesabın var mı? giriş yap