6 entry daha
  • aerodinamik bilmeyen, bernoulli prensibinden habersiz, hevesli ama başarısız olacak adamdır.
    zor yoldan ölmeye çalışıyor, daha ucuz ve pratik yöntemleri mevcut.

    aerofoil hususunu aratıp, bir de görsellerdeki o dümdüz kanadına bakmak dahi kafi bunu anlamak için.

    hava araçlarını havada tutunmasını sağlayan şey, yandaki alakasız ve rastgele satıhlar değil, o satıhların yapısıdır. bu abi bırakın havalanmayı, muhtemelen biraz hızlanınca o kanatlar ve altındaki tekerlerin yere temasındaki anomaliler vesilesiyle kaza yapacak.

    ek: devrim arabaları romantizmi yapan hödükler var her zamanki gibi. uçmaz bu arkadaş, uçamaz! hadi abi bilgisiz, onu savunan daha acınası ve gerzek. teknik olarak açıklasan da biri çıkıp "ecnebi yapsa" diye bıdı bıdı yapıyor. saçmalıkları takip edip onlarla gaza geleceğinize hiç gelmeyin, ki gerçekten yapanlara bir faydanız olsun. bu motorun 4 katı güç üretip, aynı motorun yarısı ağırlığa sahip motorlar var gökyüzünde, bağlı olduğu full alüminyum aracı anca taşıyor bir de. neyse, kime ne anlatıyorsun, konyalı bilim adamları füze yapmış ışık hızında, evet.

    ek ii: nasa sayfası önerip bana haddimi bildiren arkadaşa teşekkürler. 20 küsür yıllık gökyüzü maceramda bu sayfaya bakıp aydınlanmayı akıl edememiştim. bahsi geçen örnek, itkisi, taşımakta olduğu kütleye/cisme/araca kanatsız da moment kazandırabilen, çok çok yüksek süratli roket, füze gibi araçları kapsar. bir de kağıt uçak gibi kütle/kanat alanı oranı orantısız olan ufak nesneleri. ha bu abi aerodinamikten yoksun, aerofoilsiz kanatlı ve zebellah gibi motosikletiyle, kütle oranına göre 1.000 km/h yapacaksa, evet havalanır (dikkat edin uçar demedim, muhtemelen dümen olmadan anında çevirip yere vurur). fakat o süratte bu alet sağ kalır mı ve daha ilginci o süratte bu abi üstünde kalır mı kocaman bir muamma. havacılık amatörlerine selam ola.

    ek iii: lan oğlum bak git :) 'doforonsoyol donklom gondoroyom bon sono cohol'. böyle hıyar ağaları entry de girmez, gönül ister ki o zır cahil ve sahadaki adama bile ukalalık yapan gevşek götleri yesin ve yazsınlar bir şeyler ama, mümkünatı yok.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap