5948 entry daha
  • su anda yasadiklarimizi krizin dibi zannedip de 'ah-vah' eden genc arkadaslara kotu bir haberim var. biz zamaninda bu yoldan gecmis agabeyleriniz olarak %80 enflasyonu, devletin borcunun faizini odeyemedigi gunleri gorduk. asil o gunler geldiginde bugunku kriz dedigimiz gunleri mumla arayacaksiniz. ve kusura bakmayin ama bugun koyacaginiz hicbir yapisal reform bu gidisati yeterince hizli durduramayacak, o gunler gelecek ne yazik ki.

    oyle bir donemdi ki naktin yuzunu goremezdiniz. niye diye soracak olursaniz kredi karti ile alinca 30 gun gec odeyip mali %5 daha "ucuza" almis oluyordunuz.

    oyle bir donemdi ki butun aile evin en ufak odasinda yatardi birlikte. tek bir lamba ile elektrik harcamasi azalsin, ufak odayi isitmak daha kolaydir bosuna isinma masrafi olmasin vs.

    oyle bir donemdi ki haftada bir gun sofben acilir, ailenin her bir ferti 10 dakikalik sure zarfinda yikanirdi. bakin dus alirdi demiyorum, zira saril saril akan su israfti, kovaya doldurulan sudan kap kap dokup yikanilirdi. haftada bir gun dus aliniyor (genelde pazar gunu), inanabiliyor musunuz?

    oyle bir donemdi ki ekmek bayramlar disinda evde yapilirdi. un ve mayanin depolanmadigi ev zor bulunurdu.

    oyle bir donemdi ki taharetten sonra 4 parca tuvalet kagidi kullanmamiz soylenirdi, abimin buna uymadigi icin azar isittigini hatirlarim. guluyorsun, saka zannediyorsun degil mi liseli kardesim, gul sen gul!

    ve biz bugunleri yasarken anamiz/bababim/dedemiz vs 2. dunya savasi donemindeki kitligi anlatirken bunlar daha iyi gunlerimiz derdi. cok sukur biz o gunleri gormeden o krizleri atlattik. bence yatin kalkin dua edin sizler bizim doksanlarda gordugumuz krizleri gormeden atlatma sansi bulabilin. zira bizim jenerasyonun tuzu kuru, gerekirse yine oyle yasar atlatiriz bugunleri ama her gun disaridan yiyen, seri koz isteyen, starbucks macchiato'suz gunu gecmeyen bireyler olarak siz nasil adapte olacaksiniz merak ediyorum.

    bu da size bir agabey tavsiyesidir, simdiden aklinizi basiniza alip kriz doneminde nasil hayatta kalinir ogrenin bence.
2061 entry daha
hesabın var mı? giriş yap