• edit2: optimum şubesine gittim. elimde kalan diğer malzemeleri beğenmediğim gerekçesiyle iade etmek istedim. hiç uğraştırmadan direk iade aldılar. daha sonra mağaza müdürü berfu hanım ile görüştüm. güler yüzlü ve anlayışlı bir insan. çalışanı adına özür diledi. çadırı hediye kartıyla değiştirdim. mecburen aynı çadırı tekrar satın aldım. sanırım sıkıntı decathlon’da değil, ritim istanbul mağazasında. oradaki olayları gören bir çalışan bile “optimum mağazasından değiştirin uğraşmayın” diye tavsiye vermişti. rastalıyı iyi tanıyorlar demek ki. fransa’ya bile şikayet ettim. umarım bunca olaydan sonra insanlarla nasıl konuşulacağını daha iyi öğrenmiştir. sevgiler

    12 eylül'de ritim istanbul decathlon şubesinden fresh & black 2 isimli çadırı almak gibi bir hata yaptım. bu çadıra 2 yıl boyunca su geçirmeme garantisi vermişler.

    2 yıl garantili olduğuna dair ürün sitesinden kanıt

    ertesi gün yani 13 eylül'de (bkz: milyonfest istanbul) 'a gittik. hava bayağı yağmurluydu. su geçirmez garantisi verdikleri çadırın içi suyla doldu ve kıyafetlerimiz ıslandı. perişan olduk. çadırın su alırken fotoğraflarını ve videosunu kanıt olarak çektik.

    kanıt 1
    kanıt 2
    kanıt 3

    ilknur isimli rasta saçlı saygısız bir çalışan tarafından bir dayak yemediğimiz kaldı. 2 yıl garanti verdikleri çadır 1 gün sonra sular içinde kaldı. iade etmek için çadırı götürdüm. resimde görüldüğü üzere çadırı yere fırlattı.

    kanıt 4

    daha sonrasında çadırı iade almayacağını söyledi. çadırların su geçirmezlik garantisi 4 saate kadarmış.

    yaptıkları kelime oyunu

    açıklamada ürünün 4 saat kadar test edildiği, buna istinaden su geçirmez dendiği yazıyor. fakat saygısız çalışan kelime oyunu yaparak ürünün garantisinin 4 saat üzeri yağmurlarda geçerli olmadığını söylüyor.

    çadırın üst parçasını içeriye götürüp getirdiler. biz bunu içerde suya tuttuk geçirmedi, alamayız dediler. videoyu izlettim, fotoğrafları gösterdim. istediğin yere şikayet et almıyoruz dedi ve kendi çalışma arkadaşlarına "beni bi daha bu konu için çağırmayın" diye bağırarak gitti. etraftaki müşteriler bile ilknur isimli kızın tutumundan rahatsız oldular. en son çadırı müşteri jesti adı altında yenisiyle değiştirmeyi teklif ettiler. fakat bu çadırın herhangi bir garantisi / değişimi / iadesi olamayacak şekilde mühürlü olarak verebileceklerini söylediler. yani yeni çadır da su geçirse geri veremeyeceğim. iade istediğimi söyledim. al çadırını git nereye şikayet edersen et diyerek beni tersledi.

    satarken güler yüzlüydüler, en ufak bir sorunda bu şekil tavırla karşılaştım.
    decathlon whatsapp müşteri hattı ile konuştum. onlar da şu şekilde tutum sergiledi;

    whatsapp hattı 1
    whatsapp hattı 2

    müşteri hizmetlerine ve garantisine güvenerek ürün satın almıştım. zaten ön yargılıydım. (bkz: #81076100)

    bir daha asla kendilerinden alışveriş yapmayı düşünmüyorum. alışveriş yapacak arkadaşların bilgisine. ürünler su geçirmez değilmiş. 4 saate kadar su geçirmezmiş.

    bu da bastıkları fişin arkasında yazan 30 gün koşulsuz şartsız iade garantisi yalanı

    fişin arkasında yazan yalan

    edit: decathlon’dan aradılar. iade etmek istediğim ürünleri geri alıp yerine hediye çeki verebileceklerini söylediler. iade kabul etmiyorlarmış. mağaza müdürü bugün beni bekliyormuş.

    mat iadesi için açıklama: 4 gün kullandığımız matlar delik deşik olmuş. aşırı rahatsız bir şeydi. ürünü beğenmedim ve 30 gün kapsamında iade etmek istedim fakat saygısız rastalı “almıyoruz hadiii” tarzında bir tavır takındı. o gidince farklı çalışana da ben bunu iade etmek istiyorum dedim. o geri alacaktı fakat rastalı koşa koşa geldi tekrardan tehditkar şekilde konuştu. rastalı hariç diğer çalışanlar gayet güler yüzlü ve yardımseverdi. fakat ondan onay almadan işlem yapamıyorlarmış. gizem hanıma buradan teşekkürler.

    çamurlu olarak götürdüğüm için açıklama: evde deterjanla vs yıkayıp dikişlerin arasının açılmasına sebebiyet verdiğim zannedilmesin diye çadırı yıkamadan, olduğu gibi götürdüm.

    bu arada sözlükte ne kadar dağcı varmış böyle. çadırı çevredeki insanlarla beraber olabildiğince gerdirerek düzgünce kurduk. üretim hatalı olabilir. insan gibi konuşursun. iade alamıyoruz fakat yenisini verebiliriz diyebilirsin. fakat tavır aynı şöyle;

    +alıyosan al iade miade yok. istersem onu da vermem.
    - ben iade istiyorum
    + çadırını da al git nereye şikayet edersen et vermiyoruz.

    not: asla sesimi yükseltmedim. sesimi yükseltecek olsam beni susturamazlardı.
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap