6 entry daha
  • 122 dakikalık, 2018 yapımı film. 6 / 10

    sinemalarda da vizyona girmiş olsa da; bir netflix yapımını deneyimlerken, yüksek bütçeli bir tv filmi izlediğiniz gerçeğinden uzaklaşmamak seyir zevki adına olumlu bir adım. bu açıdan bakacak olursak elimizde biçim olarak fena durmayan lakin senaryo açısından yukarıda bahsettiğim tv standardını geçememiş bir biyografik savaş draması var.

    24,000,000 dolares bütçeli operation finale'de kadro ön planda. oscar isaac ve ben kingsley beklendiği üzere hatasızlar. inglourious basterds'ten hatırlayabileceğiniz 1983 doğumlu oyuncu melanie laurent de filmdeki renklerden. gerçi yılların fiziksel olarak kendisine pek yaramadığını hissettim.

    sonuç olarak akademi ödülü adaylığı da bulunan yönetmen chris weitz ve ekibinin türü sevenleri üzmeyecek bir iş çıkarmış olduklarını söylemek mümkün. metnin biraz fazla yahudi olduğu eleştirileri de var, ama bu, kanımca şaşılacak bir konu değil filmin temasını göz önününe aldığımızda. yine de adolf eichmann'ın daha derinlikli işlenmesi ya da genel diyaloglara verilecek özen işi yukarıya çekebilirmiş gibi duruyor. gerçi eichmann'ın bir "cm" bile öne çıkarılması; medya ve tv dünyasını oldukça derinden ve yakından takip eden yahudi lobilerinin tadının kaçması ihtimali hasebi ile yapımcılar için ayrı bir ekonomik dert olabilirdi tabi...
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap