9 entry daha
  • bulunduğum muhitte, yaya geçitlerinin hemen önünde kasis genelde mevcut.. sonradan konuldular ve eskiden biraz duran olabilirdi, şimdi hiç kimse durmuyor.. çünkü araç sürücüsü, bir kasise yaklaşmanın son kısmında ya da üzerinden geçerken frene basmak istemez, çünkü altınızı vurma, aracınıza hasar verme ihtimaliniz artar.. o yüzden 5'le üzerinizden geçerek, amaçladıkları insan ezmesinin hakkını vermeye çalışıyorlar artık..
    kültürsüzlüğü ve kural tanımazlığı, daha da saçma şeylerle kapatmaya çalışarak, acayip saçmalayıp, inanılması mümkün olmayan sonuçlar alıyorsunuz gerçekten..

    ek: ha bir de, kasislerden çok önce araçlar yavaşladıkları ve tam bir tembel moda bağladıkları, başka şeylerle ilgilenmeye başladıkları, ancak asla durmadıkları için, 10-20 araba boyu 5'le gidenleri beklemek zorundasınız karşıdan karşıya geçmek için artık.. ezme niyetleri aynı ve hatta daha fazla ama, e çünkü yavaş gidiyorlar yani.. ya da o sırada cep telefonuyla oynayan ve ayakları pedallarda bile olmayan bu sürücülerin sizi görüp durmaya niyetleneceklerini varsayıp 30 cm lik tampon tampona trafiğin arasına atlayıp en iyisini umabilirsiniz.. size kalmış..

    ek2: ha bir de, yaya olarak değil de, motosikletimle ya da bisikletimle o kasislerin üzerinden geçerken istesem de duramam haberiniz olsun.. zira ne lastiklerim ne ayaklarım yere bile doğru dürüst temas ediyor değil o an, dengesizliğin doruğundayım (süratle pek alakası yok).. frene dokunmamla birlikte, hem düşerim, hem oradan geçmeye çalışan yayayı istesem de istemesem de biçerim..

    ek3: belli ki oturduğunuz muhitlerde bu kasislerden yok, yaşamamışsınız.. uzun olmasın diye çalıştıkça, saçma varsayımlarınıza devam ediyorsunuz.. bir üstte belirttiğim "kasis üzerinde duramam" lafı, hakikaten fiziksel olarak kasisin üzerindeyken duramam demek.. yayalarınızını bir kısmı, iki üstte belirttiğim üzere 30 cm tampon tampona giden trafiğin arasına sızmak için zart diye atlamayı tercih ediyorlar.. arabalar belki durur, motosiklet ya da bisikletin önüne 30 cm den atlarsanız, o kasisin tam olarak üzerinde duramaz o adam.. normalde yapabileceği bir hareketi de, kasisin varlığı dolayısıyla yapamaz.. bunu beklemeyin dedik.. yoksa insan gibi 30 m. uzaktaki bir motorun/bisikletin yavaşlaması esnasında geçişinizi yapmaya başlarsanız, kasisten önce dururuz canlarım.. buna fırsat verirseniz eğer.. ki veremezsiniz.. çünkü o zaman karşıdan karşıya geçemezsiniz kolay kolay.. hatırlayınız ki 30 cm ara vererek 10 la gidiyor herkes.. dolayısıyla bu problemin bir çözümü yoktur.. bütün araçlar da aynı değildir..

    ek4: şimdi buna da denilecek ki, e yolun kenarında yaya var demek ki, önceden dur... çünkü dert hınç almak.. buna verilecek cevap da, kardeş yaya için durmayan arkamdaki araba,otobüs, motosiklet bisiklet için durur mu?.. o adamların iki tekerlilere hıncı, siz yayalara olan hıncından daha büyük.. kaç kere arkamdan girdiler kırmızıda duruyorum diye biliyo musun sen?.. bi de panik fren yapacam ve sen analayamazken halimi, o kendini her yönden garantide sayan manda mı anlayacak?.. niye yavaşladığımı bile anlamayacak ki!.. onun benimki gibi bir derdi yok ki?!... trafikteki saygısızlıkların önünde bisikletle motosikletle mi kalkan olacağız?.. nasıl olacak ya o?.

    son ek: dedim ya, yaşamadığınızdan bilmiyorsunuz. şurada söylediklerimin hiçbiri sav bile değil, hepsi birebir yaşayıp gözlemlediğim şeyler. ben böyle dedim diye buradaki kasisleri kaldıracak değiller, en az sizin kadar yanlış düşünenler yeni kasisler yapmayacak değiller. üstelik sonra hepiniz de şikayet edeceksiniz, öleceksiniz, aradığınız güvencenin g sini bulamayacaksınız.. e yaşayıp görürsünüz.. zira hıncınız ve hayalleriniz, gerçeklerden daha önemli.. sebepleri ortadan kaldırmadan, saçma sapan sözde çözümlerle aklınızın almayacağı problemleri yaratırsınız.. yapılması mümkün olmayan şeyleri de, hiçbir şekilde anlamadığınız, karşı gördüklerinizden talep eder durursunuz.. almıyor işte aklınız.. zaten rezil şeyleri daha da berbat etmekten başka da bişi yapamazsınız.. zaten olan biten bu.. devam....e bu sizin probleminizdir..

    tavsiye: varsayımlarınızı iyi değerlendirin..
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap