2 entry daha
  • kaba bir hesapla %30'u 100.000 olan müteahhit popülasyonunun toplamda ne kadar çok olduğunu gözler önüne seren beyanattır.

    80 milyonluk ülkenin 350 bin kişisinin müteahhit olması da ekonominin ne kadar saçma sapan bir şekilde yönetildiğini gösteriyor herhalde.

    marketi olan tekstil atölyesi olan herkes işini gücünü bırakıp daha karlı diye inşaat yapmaya başladı. arsa sahiplerini zengin edip iflas ettiler veya etmek üzereler.

    atadan dededen inşaat sektöründe olan birisi olarak hep temkinli davranma zorunluluğu öğretildiği için ayakta kalanlardan şirketlerden biriyiz. kar etmeyecek işe girmedik, riskli gördüğümüz işten uzak durduk. piyasanın bu hale gelebileceğini öngördüğümüz için kendimizi kurtardık diyebilirim.

    önümüzdeki en az üç yıl da çivi çakmayı planlamıyoruz. o da iyi ihtimalle. keriz silkelemenin bir başka versiyonuna kapılan müteahhitler de batsın bir zahmet. bilmediği işe girip piyasayı yükselten, olmayacak taahhütlerde bulunup yerine getirmeyip insanları dolandıranlar batacak, yıllardır inşaat yapıp işini layıkıyla yapanlar ayakta kalacak bu her krizde böyle olmuştur. bundan sonra krizde de böyle olacaktır.
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap