aynı isimde "müslüm" başlığı da var
325 entry daha
  • aşağıda belirteceğim nedenlerden dolayı sinemaya pek gitmiyorum, hele yeni dönem türk filmlerine hiç gitmiyorum.
    gelelim filme; evvela çok da büyük bir beklenti içinde değildim ama on dört yaşından beri müslüm dinleyen biri olarak filme gitmeyi baba’ya bir borç olarak gördüm. bir nevi saygı duruş. darısı arabeskin kraliçesi, acıların kadını bergen’e.
    --- spoiler ---

    timuçin esen fena oynamamış, baba’ya özgü mikrofon başındaki omuz hareketlerini biraz robotik olsa da iyi kotarmış. sesi de fena değil. en azından sırıtmıyordu. yalnız baba’nın gözlerinde bir yorgunluk ve hayatın yükü vardır ama timuçin esen’in gözleri fazla ışıltılı ve kararlı duruyordu. burasını sevmedim. seçilen müzikler de daha iyi olabilirdi. kulaklar bir küskünüm, hasret rüzgarları vb aramadı değil. en azından finalde
    tanrı istemezse olabilirdi. o zaman tüm salon yıkılırdı. yine finalde baba’nın gerçek görüntüleri duygulandırmadı değil. 90’lı yıllara yer verilmemiş. zerrin tekindor fazla vamp bir kadın muhterem nur için başka biri düşünülebilirdi. baba gittiği yerlere yunus bülbül’ü de götürürdü, ona da yer verselerdi keşke. genel olarak filmi beğendim.
    o değil de beyaz takım elbisesi ile müslüm’ü gerçekten özlemişiz. ruhu şad olsun.
    --- spoiler ---
    son söz olarak; parasını verip izlemek istediğim bir filmde bana yarım saat reklam izleten sistemin de ayı gibi kola içip mısır yiyen öküzlerin de her boka gülen tiplerin de taa amına koyayım. baba’nın filminde mısır yiyip kız arkadaşına komiklik yapıyor dingil. bu filme eşli girişi ve 30 yaş altını yasaklamak lazım. keşke oto sanayiden, sebze hallerinden, inşaat şantiyelerinden gelen tiplerle izleme imkanım olsaydı.
1459 entry daha
hesabın var mı? giriş yap