4 entry daha
  • bir millet düşünün, senelerdir belirli bir zümrenin talimatlarıyla yönetilen. bir millet düşünün görevi padişaha kul, reaya, fazlasıyla vergi veren, asker veren, canını malını her şeyini veren, sonunda padişahımız çok yaşa diyecek zihniyetler...

    halkının çoğunluğunun okuma yazma bilmediği, sarayda konuşulan dil ile halkın konuştuğu dilin farklı olduğu, arapça, farsça ve türkçe kelimelerle ağdalı bir dil olan osmanlıcanın marifet, sade ve temiz bir türkçenin nafile olduğu zamanlar. son kurumlarına kadar yenilmiş, talan edilmiş, borca sokulmuş bir imparatorluk...

    işte 29 ekim'in önemi burada başlıyor.

    yüz yıllardır cahil bırakılmış bir toplum, kendi kendini yönetebilecek kapasitesinin olduğunu anlıyor, demokrasiyle tanışıyor, özgürlük, insan haklarının ne dediğini öğrenmesi için önünde yol açılıyor.

    bir fotoğraf vardı, bir cumhurbaşkanı ile ingiliz kraliçesi kadeh tokuşturuyor... ve yorum da naçizane,
    bilmem ne köyünden kalkıp cumhurbaşkanı olup dünya imparatoruyla kadeh tokuşturacak seviyeye, atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle eriştin!

    cumhuriyeti bayramını alışkanlık olarak kutlamayalım, bilincini, gerekliliğini, bize kazandırdığı her hakkı minnetlerimizle kutlayalım.

    yaşasın cumhuriyet!
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap