4 entry daha
  • uygulanması çok da zor olmayan önerilerdir. kendi yaptıklarımdan örnek verecek olursam:

    * ben ürünleri olduğu gibi tüketmeye çalışıyorum. portakal suyu, vişne suyu vs. içmek yerine portakal yiyorum, vişne yiyorum. yani ikincil işleme tabi herhangi bir meyve sebzeyi tüketmiyorum. bunun da çok sağlıklı olduğunu düşünmesem de en azından direk olarak meyveyi, sebzeyi ve içindeki şekeri alabiliyorum.

    * sos tüketmemeye çalışıyorum. mayonez, ketçap, ranch gibi dünya harikalarını olabildiğince az tüketiyorum. bunlar yemesi çok zevkli ancak insanın ömründen götürüyor bence.

    * ekmek işini çözdüm gibi. avrupalının en özendiğim alışkanlıklardan birisi olabildiğince az ekmek tüketmesi. biz de ise ekmeksiz doyulamıyor adeta. ekmek yerine patates falan yemeye başladım. haşlıyorum hemen 2 patates, yemeye devam.

    * adım uygulamasını kullanıyorum. günlük en az 7 bin adım atmaya çalışıyorum. o gecenin sonunda 7 bine ulaşamadıysam hemen bir yürüyüş planlıyorum, markete vs. gidip o adım sayısına ulaşıyorum.

    * çay, türk kahvesi gibi alışkanlıkları da bırakıyorum. onun yerine filtre kahve tüketiyorum. kabul edelim ki biz çok çay, türk kahvesi tüketiyoruz. ama bunların kalitesi yerlerde.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap