• sovyet bilim adamı semyon davidoviç kirlian ın yüksek frekansta fotoğraf çekmeye çalışırken şans eseri bulduğu, canlıların çevreye yaydığı radyasyon ve manyetizmayı gösteren fotograf.
    bu fotoğrafta ortaya çıkan manyetik dalgalarımız (veya diğer bilinen ismiyle auramız) ruh ve fiziksel halimize göre daima değişim halindedir. dalga boylarımız sürekli değişmektedir.
    ayrıca bu fotograf sayesinde çok ilginç ve nedeni hala belirsiz bilgilere ulaşılmıştır. örnek olarak:
    sovyetlerde yapılan bir deneyde yeni doğum yapmış anne bir tavşanın yavruları alınıp denizaltılarla değişik yerlere götürülmüştür. her bir yavru ayrı ayrı öldürüldüğü sırada anne tavşanın kirlian fotosu çekilmiştir. yavruların ölümünde tavşanın aurası değişmiştir.
    bir başka örnek:
    herhangi bir insanda, o kişinin haberi olmaksızın, hastalık varsa aura değişime uğramaktadır. kişi sigara, kahve veya uyuşturucu kullandığında aurada kahverengi lekeler oluşmaktadır.
    bu fotograf sayesinde birçok hastalığın ön teşhisi çok erken belli olabilmektedir fakat çok sık kullanılamamasının nedeni fotoğraf çekilme işlemi hastayı fiziksel yönde çok rahatsız etmesidir. uğranılan aşırı radyasyonun etkisini indirgeyebilmek için uzun süreli ilaç tedavisi uygulamak gerekmektedir. gelecekte, bu yöntem gelişirse, bilimde çok büyük devrimlere yol açacaktır fakat şu an biraz daha beklememiz gerekmektedir...(bkz: kirlian fotografcılığı)
    (kaynak:dr. tahir özakkaş-hipnoz)
hesabın var mı? giriş yap