27 entry daha
  • olum nedeni halen muammadir.

    yakin zamana kadar asiri icki ictigi gerdek gecesinde burun kanamasindan (hemoroid filan diyorlar, anlamiyorum oradan sonrasini) oldugu gibi abuk bir aciklama yeterli gorulmusken, daha sonra suikast iddialari guvenilirlik kazanmis fakat bu sefer de suikasti kimin yaptigi uzerinde mutabakat saglanamamisti.

    cadirinda sadece yeni karisiyla birlikte oldugundan dogal olarak supheler kadinin uzerinde yogunlasti ama gecenlerde ciktigini ogrendigim bir kitapta (death of attila veya last hours of attila gibi beklendik bir ismi vardi) cesitli kanitlar esliginde anlatildigi kadariyla romalilarca zehirlenmis.

    fakat isin ilginc tarafi suikasttan sonra basliyor: romali tarihciler bilerek ve organize bicimde attilanin sunger gibi icip evlendigi gece kanamadan oldugu iddiasini ortaliga yayiyorlar. maksat attilanin olum seklini asagilik bicimde tasvir edip, korku salan imajini sarsmak ve roma lehine bir propaganda silahi elde etmek. anladigim kadariyla kitap bu hadiseye son noktayi koyamamis ama "kahpe bizansvari" aciklamasi epey kabul gormus.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap