9 entry daha
  • öncelikle, pkk eli kanlı bir terör örgütüdür ve umarım hdp, artık pkk güdümünden kurtulup özgür siyaset yapmaya başlar; yaklaşan yerel seçimler bunun için bir fırsattır.

    gelelim meselenin özüne, türkiye artık bir hukuk devleti olmadığı için gereği yerine getirilmeyecektir.

    http://www.diken.com.tr/…et-aihme-o-tazminati-oder/

    size ne olacağını söyleyeyim; demirtaş hakkında devam eden diğer davalar var; bunların bazısından ceza da aldı ancak henüz kesinleşen olmadı; bunlar göreceksiniz süratle kesinleştirilecek; diğer davalarda da süratle mahkumiyet kararları çıkacak; sonra bu dosyadan tahliye kararı verilecek ancak dönülüp denilecek ki, aihm kararına uyduk ve bu dosyadan tahliye kararı verdik ancak hakkında diğer dosyalardan dolayı tutukluluk ve hatta kesinleşmiş hapis cezası var, bu nedenle çıkartamayız, kusura bakmayın.

    burada atlanan bir önemli nokta var; yanlış okumuyorsam, aihm, türkiye hakkında ilk kez 18. maddenin ihlali dolayısıyla karar verdi; bu durum açık bir şekilde, tutuklamaların hukuki değil siyasi olduğu anlamına geliyor; mesajı anlamak istemeyenler için söyleyeyim; pratikte bu, türk mahkemelerinin bağımsızlığını kaybettiğini ve talimatla karar verdiği anlamına gelir; bir adım sonrası, türk mahkemelerinin, aihm tarafından bağımsızlığının kaybetmiş olduğunun genel kabulü ve bu mahkemeler tarafından verilen kararların, kesinleşme şartı aranmadan doğrudan aihm'ye taşınması anlamına gelir.

    aihm, özetle diyor ki, türkiye'de ne olup bittiğini yakından takip ediyoruz, bizi kandıramazsınız, kararlar hukuki olmaktan çıktıkça ve türkiye aihm'nin yetkisini kabul ettiği müddetçe biz de kendi kararlarımız ve sonuçlarını ağırlaştıracağız.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap