163 entry daha
  • firma'dan gelen cevap metni aşağıdaki gibidir:

    "tekzip

    müvekkil şirket kuğu pasta ve un mamülleri gıda san. ve tic. ltd. şti. ilk olarak 1980 yılında suadiye bağdat caddesi’nde hizmet vermeye başlamış olup, 38 yılı aşkın süredir bulunduğu sektörde hizmet vermektedir. hizmet verdiği süre boyunca hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini daima ön planda tutan müvekkil şirket, sektörde bilinen bir firma haline gelmiştir.

    15.11.2018 günü saat 11:30'da internet sitenizde (bkz: 14 kasim 2018 serifali kugu pastanesi rezaleti)linkinde "14 kasım 2018 şerifali kuğu pastanesi rezaleti" başlıklı yazıda “el perdedor” rumuzlu şahıs tarafından müvekkil şirket hakkında asılsız iddialarda bulunularak müvekkil şirketin ticari itibarına ve kişilik haklarına zarar verilmiştir.

    önemle belirtmek isteriz ki; “el perdedor” rumuzlu şahıs tarafından müvekkil şirketin, yetkilerinin ve personellerinin gerek marka değerine gerekse de kişilik haklarına saldırı niteliğinde olan işbu iddialar gerçek dışı olup, salt müvekkil şirkete zarar verme amacı taşımaktadır. bahse konu olayın gerçekleştiği gün, işbu gerçek dışı yazıları yazan şahıs, kız arkadaşı olduğunu iddia ettiği şahıs ile birlikte müvekkil şirketin şerifali’de bulunan şubesine gelerek genel ahlaka aykırı davranışlar sergilemiş ve işbu davranışları sonucunda müvekkil şirketin müşterilerinin rahatsız olmasına sebebiyet vermiştir. kamusal bir alanda gerek adab-ı muaşeret kurallarını ve gerekse de toplumsal kuralları ihlal ederek çevresinin huzur ve sükunu bozan şahıs, kendi ahlak dışı davranışlarının mahiyetini kabul etmediği gibi bir de müvekkil şirketi zarara uğratma kasdıyla ve kötü niyetle müvekkil şirket aleyhine sitenizde bulunan yazıyı paylaşmıştır. ilgili şahsın uygunsuz ve ahlaka aykırı davranışlar sergilemiş olduğu ve işbu davranışları ile müvekkil şirketin diğer müşterilerine rahatsızlık vermiş olduğu, müvekkil şirketin şerifali şubesinde yer alan kamera kayıtları ile de sabittir. buna rağmen kamuoyu nezdinde müvekkil şirket hakkında farklı bir algı yaratılmaya çalışılarak müvekkil şirkete ait marka zarara uğratılmaya çalışılmaktadır. ilgili şahsın yaşanılan olayı çarpıtarak müvekkil şirket aleyhine kamuoyuna sunması, müvekkil şirketin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olup hukuka da aykırıdır. keza ilgili yazılar nedeniyle müvekkil şirketin şahsi ve ekonomik menfaatleri zarar görmekte, ticari itibarı zedelenmektedir.

    hal böyle olunca sitenizde yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı yazının kaldırılmasını ve işbu cevabımızın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

    işbu sebeplerle 15.11.2018 günü saat 11:30'da internet sitenizde (bkz: 14 kasim 2018 serifali kugu pastanesi rezaleti)linkinde "14 kasım 2018 şerifali kuğu pastanesi rezaleti" başlığı altında “el perdedor” rumuzlu şahıs tarafından yazılan müvekkil şirket hakkında gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici işbu yazıya hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgili sorumluları kınadığımızı bildirerek, bu açıklamanın 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanuna istinaden internet sitenizde ana sayfanızdan kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayınlanmasını ve bu haber içeriğinin ilgili siteden kaldırılmasını fazlaya ilişkin her türlü talep ve dava hakkımız saklı kalmak suretiyle vekaleten talep ederiz.

    kamuoyuna saygı ile duyurulur. 20.11.2018"
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap