54 entry daha
  • tomb raider’ı tomb raider yapan zaten haritada bir yerden bir yere ulaşmanın zorluğu ve bazı itemları bulmanın zorluğudur. özellikle 90 lı yıllarda çıkan ilk tomb raiderları oynarken o zamanlar internet olmadığından çözümlere bakamadığımızdan bazı yerlerde haftalarca esir kalırdık. sonra gizli saklı bi yerden anahtar bulup çıkmak dünyanın en keyif veren olayıydı. ayrıca bir yerden bir yere atlamak da kolay değildi, doğru açıyı bulmak zahmetliydi bazı yerlerde. oyunun tamamı odadan kaçış oyunu gibi bulmacaydı yani. bu tarzı seven tomb raider fanı oluyordu.
    sonra aradan yıllar geçti bütün video gameleri yeni yetme bebeler rahat oynasın diye basit hale getirdiler. her oyunda rahat atlanır tutunur platformlar, çoğu yerin rahat ulaşılabilir olduğu open world haritalar vs..
    şimdi bu yeni çıkan tomb raider az biraz eskilerini andırıyor diye fanları sevinirken bazıları da ‘ama öyle heryere atlanmıyor, haritada şuraya gitmek zor’ vs laflar ediyorlar. kardeş o zaman assassin oynamaya devam et. bu farklı bi oyun. mesela ben assassin oynadığım zaman neden mekanik bulmaca yok diye şikayet etmiyorum. klasik arabayı fotoğraflarını görüp büyülenip satın alıyorsun, sonra da ama otomatik vitesi yokmuş bunun hocam ya diye şikayet ediyorsun. şaka mısın yavrum sen?
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap