23 entry daha
  • kendisinin "biz ingilizler ve amerikalılar olarak ırak'ın ağzına sıçtık, insanlarını sömürdük, doğal kaynaklarını kendi malımız gibi yedik, eh arada da onbinlercesini katlettik" mealinde cümleler kurduğu american football isimli şiiri

    http://www.haroldpinter.org/…/poetry_football.shtml

    adresinde görülüp okunabilmektedir. bu "harold pinter gulf war" şeklinde bir aramadan sonra ulaşılan ilk sonuçtur. herhangi bir konuda ezen ve ezilen söz konusu olduğunda adamın tavrı her zaman net olmuştur.

    bir kere de "kürtlerin dilini konuşmasına izin vermiyorsunuz" denildiğinde "ama siz de şöyle şöyle yaptınız" demek yerine, "evet ya o zamanlar bir bok yemiştik ama şimdi daha düzgün herşey, serbest" falan demesini öğrenelim.

    bir kere de bir eleştiri geldiğinde altında bir kötü niyet aramadan kendimize bakalım. "kürtlerin dilini konuşamaması bir yanlışlık mıdır?? evet yanlışlıktır"... bu kadar...

    harold pinter, ortada bir yanlışlık gördüğü zaman, sonuna kadar karşısında olan, tavrını açık ve net bir şekilde koyan bir adamdır... nobel'i de sonuna kadar hak etmiştir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap