4 entry daha
  • telefon dolandırıcılığı özelinde düşündüğümüz zaman akçakale ve suruç'u çıkardığımız takdirde neredeyse %99'luk bir düşüş göreceğimiz veridir.

    türkiye, genel olarak belli dolandırıcılık türlerini belli bir takım aile, aşiret ya da grupların uyguladığı bir ülkedir. bu yüzden toplam dolandırıcılık oranına bakmaktansa yeri yurdu ailesi ve şebekesi belli olan bu şerefsizleri ortaya çıkarmayıp bu işlere yol verenler tespit edilmeli ve önüne geçilmelidir.

    hangi "büyükler" bu akçakaleli, türkçe'yi zor konuşan tarım işçilerinin kendisini hakim ya da savcı olarak tanıtmasına imkan vermektedir mesela?
    ya da polisin gözü önünde hücre yapılanması gibi bir yapılanma içinde olan bu şebekelerden birileri yakalandığı zaman failin ailesinden birilerini ziyarete getiriyormuş gibi oraya getirerek aba altından sopa gösteren (konuşursan abin ölür) avukatlara neden kimse müdahale etmez?

    bu ülkede dolandırıcılık çok yüksek mevkilerde planlanıp cahil halkın hiç uyanamayacağı bir biçimde aşağıya doğru aktarılmaktadır. o yüzden burada oranlar paylaşmak bence çok da bir anlam ifade etmemekte.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap