• başlı başına başlık olmayı hak eden bir utanç abuklamasıdır efendim. akp aksaray milletvekilli ramazan toprak buyurmuş. tamam yargı siyasallaşıyor, rektörler görev ve yetkilerinin dışına çıkıyor şu bu. adam gibi tartışılır, eleştirilir yorumlar paylaşılır ama bu lafın edildiği yerde olay bambaşka bir mecraya kayar/kaydırılır ve de bu mecradan vara vara yapış yapış bir utanç denizine varırız.

    rektör ermeniymiş? e ermeniyse? ermeni olduğu için mi tutuklandı? tartışmalar dorukta iken rektörün kökeninin ermeni olduğundan bahsetmek de nedir? hangi şoven dürtülere oynanmaktadır? rektöre destek çıkanlar da ermeni uşağı mı oluyorlar? sorular sorular... ama verilecek her yanıt da utanç denizinde birer kulaç olmaktan öteye gitmeyecektir.

    asıl üzerinde durulması gereken bu kafadır. yargının siyasallaşması tartışılır, rektörler ve yök tavırları nedeni ile eleştirilir. bunlar olağan şeyler. bu konudaki tartışmalar demokrasi kültürüne de katkıda bulunabilir duruma göre. ama bu milletin vekili, iktidar partisinin üyesi bir zat çıkıp da belden aşağı bir hamle ile olayı abuk bir mecraya çekerse burada kelam biter. diyecek söz kalmaz. hadi lafın etiğe aykırılığını, yüz kızartıcılığını bir tarafa bırakalım bu adam hiç de politically correct olarak düşünemez mi? tutup da alakasız bir şekilde adamın ermeniliğine vurgu yaparsa birilerinin de çıkıp rektörün ermeni olduğu için bu muameleye tabi tutulduğunu iddia edebileceğini öngöremez mi? ya ben lan neyse bisey demiyorum

    http://www.hurriyet.com.tr/…/3422017.asp?m=1&gid=69
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap