4 entry daha
  • dün akşam kız kıza bir kutlama yemeği gittiğimiz ve çok memnun ayrıldığımız mekan.

    adana-urfa kebapta kebabın çatalı dokundurunca ayrılması benim için kebabın kalitesini gösterir. çok aşırı da yağlı olmamalı. dün çok güzel birer urfa yedik ve hızlı geldi, mezeler de fena değildi. tek sıkıntılı meze büyük hevesle güzel olmasını beklediğim humus'un soğuk servis edilmesiydi. ben sıcak gelir diye beklemiştim. humus en güzel sıcakken, çömlek kapta hafif çozurdayarak tabağa servis edilmeli bence. sıcacık humusun yanından geçebilecek başka bir meze yoktur.

    mekan da güzeldi. oturma dizaynları her türlü grubu kaldırır seviyede. ikili gelenler, üçlü gelenler, 10 kişi gelenler bile aynı yerde kapasitesi olan masalara alınıyor. çok beğendim. mekanda sigara da içilmiyor, hem artı hem eksi. eksi tarafı yemek sırasında sigara içmeyi seven biri için kalkıp dış kapı ile mekan girişi arasındaki bölmede içmesi gerekiyor. iyi tarafı şu, saçınıza kebapla karışık sigara kokusu sinmiyor. ancak herkes gibi rakınızı çayınızı alıp o alanda sigara içebilirsiniz ki bence o da güzel.

    katmer... kesinlikle yenmeli. uğraşsız bir tatlı ama bence lezzetli çok şişirmiyor. yanında meyve tabağı geliyor. rakı sonrası çaylanmak çok güzeldir hatta bazen rakı ile içinde mideyi bastırır falan. arada büyük tepsilerde masalara çay dolaştırıyorlar. harikalar canım her şeyi düşünmüş gibilerdi.

    servis.. herkes ilgili ve güler yüzlü. güler yüz ve kibarlık çok önemli benim için, ben teşekkür edip rica ederim demeyen garsona mesela kıl olurum. ya da suratsız servis açana falan. hepimiz eşitiz yani birbirimizden neyimiz eksik? neden bu kabalık yani? ama yirmibir'de böyle bir şey yok. çok çok saygılı (kadın olduğumdan daha da önemli bence, senli benli konuşan/kaş göz yapan garsonlar mideyi ağza getiriyor), bir şey rica ettiğimizde hemen ilgilenen garsonlar vardı. öğrenci olmasaydık bahşiş bırakırdık kesinlikle.

    buraya tekrar giderim ve asla pişman olmam. böyle restoranlara ihtiyacımız var. rakı mekanımdır bundan sonra. nezih, tertemiz, lezzetli.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap