70 entry daha
  • cnbce'nin büyük ihtimalle tüm sezonlarını bayağı bir ucuza kapattığı dizi olmalı.

    oturup düşünelim;
    bu diziyi hangi izleyici kitlesi izler acaba? tahminen cnbce yöneticilerinin -ya da bu araştırmaları kim yapıyorsa onların- bulguları ev kadınlarını göstermektedir ki, 18:45 yani çoğu ev kadınının işten çıkıp eve gelmekte* olan kocasına yemek hazırlama, ve bittabi mutfaktaki 37 ekrandan tv izleme saatidir.

    gelgelelim, dizi tabiatı itibariyle pek de öyle ekrana sırtını verip altyazılara göz ucuyla bakmadan izlenebilecek, yemek telaşesi sırasında anlaşılabilecek diyaloglara sahip değil. veyahut ev kadınları altyazı takip etmeden bir yandan patates doğrarken bir yandan da lorelai-rory kavgasını anlayabiliyorlarsa, helal olsun diyor, abla neden evde oturuyorun bu ingilizceyle ingiltere başbakanı olursun diyorum.

    velhasılı kelam, gilmore kızlarının ev hanımlarının ilgilenebilecekleri bir dizi olmadığını anladık.

    peki allahın cezası, bu diziyi kim izler?

    öğrenciler izler, serseriler izler, cici bici genç kızlar, yakışıklı delikanlılar, sözlük yazarları , işi gücü olan takım ve oradaki esprileri dakkasında kapıp, henüz altyazı onu yazmadan gülebilenler izler. bu insanların çoğunun -istanbulun binbir köşesindeki üniversite ve bilumum diğer okullarından ve meşguliyetlerinden kurtulup evlerine sıcacık tv önü koltuklarına dönmeleri nşa 18:45'ten daha geç bir saate denk gelecektir ve vatana millete hayırlı çoğu insan gibi de sabah erken kalkacağından senin 02:30da başlayıp 03:30da biten tekrar yayınını kaale alamayacaktır*.

    şimdiiii gelelim bu dizi sırasında yayınlanan reklamlara.. bakıyoruz, üst kesime hitap eden tüketim malları, hatta pahalı arabalar...

    peki güzel arkadaşım, bu ürünlerin reklamlarını sen soktun buraya, sadece ev kadınının izleyebildiği zaman dilimine, amma velakin, aşırı bir seksapeli yoksa bu kadın o arabayı kocasına sittin sene aldıramayacak. kaldı ki zaten kadın lavaboda bulaşık yıkarken lorelai izleyemiyor.

    e neden 18:45 o zaman? çıldırtma beni!
562 entry daha
hesabın var mı? giriş yap