1325 entry daha
  • insanların sevdikleri hayvanlar ve onların özellikleri sevdikleri insanların da özellikleriyle benzeşir.

    kediler başına buyruk ve bağımsız bireylerdir. isterlerse size dünyada en sevdikleri şeymişsiniz gibi davranabilirler. sizinle saatlerce hiç sıkılmadan ilgilenebilirler. kendileriyle vakit geçirme zevkini size bahşedebilirler. ama istemezlerse vahşi bir aslan gibi de yırtıcı ve huysuz olabilirler.

    bazen keyifler yerindedir ve kendiliğinden sizin yanınıza gelir. bazen sizin gönlünüz olsun diye ters davranmaz. bazen de basar patiyi geçer. uğraşmaz.

    ayrıca zeki ve meraklı hayvanlardır da. dikkatlerini çeken bi şeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyip beğenirlerse kabul ederler. beğenmezlerse basarlar patiyi. kendi ihtiyaçlarını kendisi giderir. kolayda su bulamazsa çeşmeyi açanları olduğu gibi mamalarının zulasını keşfedip patlatanları çoktur. mama bulamamaları da kısa vadede problem değildir ortamın meşrebine göre başının çaresine bakacaktır.

    temiz hayvandır. kendisine ayrılan yer dışında başka yere tuvaletini yapmaz. es kaza yaparsa -hastalık vb.- anlayacağı dilden konuştuğunuzda bi daha yapmayacaktır. sudan hoşlanmazlar ama kişisel bakımlarına da herkesten fazla özen gösterirler.

    sizi severlerse karşılıksız severler. sevmezlerse en kral mamaları koy önüne en güzel oyuncakları al umru olmaz. sevdikleri zaman sizi kendilerinden kendilerini de sizden ayırmazlar. hatta hasta olduğunuzda, yorgun olduğunuzda bile kendince sizinle ilgilenir. sizin psikolojinizi fark edip duruma göre davranır. bazen neşelendirmeye çalışır bazen sizinle birlikte derin derin nefes alarak öylece oturur kucağınızda.

    şimdiye kadar hep böyle insanlarla dostluk kurdum. sevgililik müessesesinden pek fayda görmesem de hep böyle insanlardan hoşlandım. olsun belki onlar beni benim onları sevdiğim gibi sevmediler ama bu benim onları sevmeme hiç engel olmadı. ben elmayı seviyorum diye elmanın da beni sevmesi şart değil tabi.

    hayat herkesin karşısına kendi kedisini çıkarsın. ha bu arada kedileri "evcilleştiremezsiniz." siz öyle sanarsınız. onlara sahip olamazsınız. o yüzden sakın buna çalışmayın. birbirinizin bağımsızlığına müdahale etmeden birlikte yaşayın yaşayacaksanız.

    özetle; kedi seven insan bağımsız insanlarla ilişki kurmak isterken kedi sevmeyenler karşısındaki insan bi şekilde kendine bağımlı olsun ister. ancak bir kedi tarafından sevildiğini hisseden insan daha sonra kedilere "bağımlı" olur.*
828 entry daha
hesabın var mı? giriş yap