600 entry daha
  • benim gibi, tokken bile her daim bir dilim pastaya veya çikolataya, şekerli her şeye midesinde ekstra yer ayırabilen birisi olarak, her gün neredeyse her öğün yemek üstüne veya aralarda tatlı bir şeyler, abur cuburlar yiyen birisi olarak, ben bile bıraktıysam herkes şekeri bırakabilir diye düşünüyorum^.^ ilk bir hafta boyunca şeker krizlerim oluyordu gerçekten, evet. aklıma şekerli şeyler geliyor ve yiyemediğim için çok üzgün ve halsiz hissediyordum ama giderek tatlıya olan bağımlılığım da azalıyor diyebilirim. ve kilo verdim 10 günde 2 kilo hem de:)

    herkeste olan ancak zararlı yeme alışkanlığımdan (şekerli gıdalar,paketlenmiş yiyecekler) dolayı bende daha çok bulunduklarını anladığım zararlı mikrobiyolojik canlıları tamamen yoketmek adına 3 aylık sıkı bir detoks ve taş devri diyeti diğer adının candida diyeti olduğunu söyleyebileceğimiz diyeti uygulama kararı aldım.

    (mide florasındaki zararlı bakteri oranlarını öğrenmek veya yenilen bi yemekten sonra midesinde hazımsızlık, rahatsızlık hissedip bu konuyla ilgili tedbir almak isteyenler gastroenteroloji bölümüne gidebilirler. ancak eklemek istediğim küçük bir husus var ki candida mantarı için özel test var. yani tetkiklerde çıkmayabilir. ancak evde kendi kendinize yapabileceğiniz çok basit bir su testi var. araştırıp bakabilirsiniz)

    benim bu 3 aylık diyetimde, doğal nişasta içeren sebzelerle doğal şeker içeren meyveleri(dolayısıyla meyveler) bile yemiyorsunuz. (çünkü o iğrenç küçük yaratıkların en sevdiği şeyler şeker ve nişasta) sonrasında bunlar da menüme eklenecek tabi ki. sadece en başta saydığım, şeker, un, hazır gıdalar vs yemeyerek doğal beslenmeyle devam edicem hayatıma. ayrıca probiyotik takviyeleri de alıyorum mide bağırsak florasındaki faydalı olan canlıların artması ve dengenin yeniden kurulup vücut bağışıklık sisteminin güçlenmesi adına.

    ve bol su gerçekten çok önemli. limonlu ve tarçınlı su için gün boyu(ben aşırı faydalarından ötürü azıcık zencefil ve zerdeçal tozu da ekliyorum suyuma) ve spor yapın. illa spor salonuna yazılmaya gerek yok. açın youtube’dan spor hareketleri izleyin ve yapın yapabildiğiniz kadar, belinin kalınlığından şikayeti olanlar bele yoğunlaşabilir vs hangi bölgeye yoğunlaşmak istiyorsanız ona göre bi program oluşturabilirsiniz. her gün sabah veya akşam farketmez ne zaman müsait olabiliyorsanız muhakkak her gün ama.

    ancak bütün bunların yanısıra stresli, üzgün veya yorgun oluyorsanız(yeterli ve düzenli uyku yoksa) bu kadar emek yine yeterli olmayacaktır. denge çok önemli ve pozitif enerji..

    kimse şekeri bırakabileceğimin ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyordu. ancak pekala da yapabiliyorum. zaten sigara, alkol tüketmeyen birisiyim. demem o ki, ben yapabiliyorsam herkes yapar :) ayrıca merak edenler için konuyla alakalı bir entry (bkz: #107787001) kendinize güvenin. iradenize tutunun ve sağlıklı yaşama bir adım atın.. sağlıklı yaşamak sizin elinizde
1163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap