40 entry daha
  • günümüzdeki neredeyse bütün hastalıkların temelinde yatan etken. bu sinsi tilki mide floranızda krallık ilan etmişse işiniz zor. bundan kurtulmak da zor. zorluğundan kastım tedavi olarak beslenme düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor tamamen. burda herkesin değindiği şeylere değinmiycem zira konu hakkında biraz araştırma yapan veya bu sayfaya kadar yazılanları okuyanlar neyin ne olduğundan az çok haberdar zaten. benim asıl bahsetmek istediğim, rastgele denk geldiğim candidayla alakalı farklı perspektiften bakan birkaç video.

    candidayla alakalı çok araştırdım yerli yabancı birçok video vs izledim ama özellikle şu kanaldaki videoları izlemenizi ısrarla tavsiye edebilirim çünkü halihazırda candidayı yenen birisinin konuyla alakalı söylediği faydalı bilgileri ve deneyimleri var. (buraya bir parantez açmak gerekirse, bahsettiğim kanaldaki arkadaş yemek listesinde bakliyatlar ve esmer pirinç gibi gıdalar olmasına rağmen candidayı yenmiş. ancak aslında baklagiller ve her türlü buğday, pirinç kinoa vs gibi gıdalar taş devri diyetinde yasak. ama her şey yasaklandı ne yicem ben diyor ve diyette çok zorlanıyorsanız, bakliyatları önceden 48 saat çimlendirerek istediğiniz yemeği yapabilirsiniz. ancak küçük porsiyon yemenizi öneririm. bu ksım tabağınızda %40dan daha az yer kaplamalı. ben ikisini de denedim. yani baklagil yemediğimde çok daha iyiydi belirtiler, kurufasulye vs gibi baklagillerin nişasta ve karbonhidrat oranı genelde yüksek olduğundan sıkı bir diyet uygulayayım daha çabuk kurtulayım diyorsanız hiç yememenizi tavsiye ederim. bu yüzden zaten genelde yenilmemesi tavsiye ediliyor. ayrıca taş devri diyetinde genelde bahsedilmez ancak videoda süt ve süt ürünlerinin de tüketilmemesi gerektiğinden bahsedilmiş ve gerçekten çok doğru ve yerinde tespitler yapılmış. bu yüzden özellikle kanaldaki çoğu videoyu izlemenizi ısrarla tavsiye ediyorum candidadan, fibromiyaljiye kadar hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve çocuğun hepsinden nasıl kurtulduğunu dinliyorsunuz)
    ayrıca candida deyince akla gelen yasaklı gıdalardan şekerle alakalı şu ödüllü belgeseli önerebilirim.

    birkaç hafta önce candida konusunda değişik bir videoya denk gelmiştim. burda paylaşmam gerektiğini hissettim. videoda 7 yıldır denemediği şey kalmayan adam sonunda bir araştırmaya denk gelmesiyle yediklerini değiştirerek candidadan kurtulmasını anlatıyor. buradan bakılabilir.

    tabi ki yaptığım bütün araştırmalara ve okuduklarıma istinaden candidayla savaşa direkt videodaki diyetle başlamamak gerek. klasik taş devri diyetiyle başlanılmalı. ben kendimdeki iyileşme sürecini de gözlemleyerek diyeti bir süre sürdürdükten sonra bahsedilen diyete geçmeyi düşünüyorum. bu süre’den kasıt, ortalama 6 ay veya 1 sene bile olabiliyormuş, kişiden kişiye değişen bir süre yani. bu süre’yi, candidanın yan etkilerinin gözle görülür şekilde azalması’ olarak da tanımlayabiliriz.

    videodaki adam senelerdir asıl diyeti (taş devri diyetini) yaptığını söylüyor. videoda bahsedilen diyete geçince de kesin olarak iyileştiğini söylüyor. ancak yine de günlerce süren araştırmalarımdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki, en önemli ve uzun tutulması gereken diyetin taş devri diyeti olması gerek. bahsettiğim videodaki diyeti gerçekten uzun bir süre taş devri diyeti yapılarak sonuç alınmazsa, yine klasik ‘taş devri diyetini bozmadan’ yenilen hayvansal gıdaların da azaltılması olarak yorumlamalıyız. yani videodaki vurgu sadece vegan beslenme olduğu için geri kalan her şey karbonhidrat vs de serbest deniliyor ancak karbonhidrat vs alınmamalı. asıl diyet çok fazla kişi tarafından kesin sonuçlar alındığı bilinen taş devri diyeti olmalı. önce beslenmeden şeker, un, nişasta vs çıkartılarak düşmanın elindeki cephaneler azaltılmalı ve savunmasız hale getirilmeli. bu yeterli gelmedikçe ek olarak sadece hayvansal gıdalar da azaltılmalı.

    edit: en sonunda bu minik yaratıklardan bıkan birisi olarak iki diyeti de aynı anda uygulamaya karar verdim. aynı andan kasıt, taş devri diyetine ek olarak hayvansal gıdaları da yemiyorum. zaten sadece taş devri diyetine bile başladığınızda, muzdarip olduğunuz çoğu candida belirtilerinin azaldığını göreceksiniz. sonrasında diyetinize eklediğiniz şeyin size olumlu mu olumsuz mu etki ettiğini kendiniz gözlemleyebilirsiniz. ben ikisini de söylediğim şekilde kombine ettim ama videodaki asıl diyete geçebilirsem meyve de yiyebilicem. bunun için beslenmeme bikaç şey ekleyip bana etkilerine bakıcam. ona göre tamamen vegan diyete veyahut bir süre daha taş devri+vegana devam edicem. ancak bu tarz bir beslenmede çoğu vitamin alımı da sınırlanmış olduğu için yeterli beslenmek ve özellikle b12, d vitamini eksikse takviye etmek gerekiyor. zaten candidayla savaş sürecinde multivitamin, probiyotik desteği genelde alınan takviye edici gıdalar arasında.
    ayrıca her gün bir adet sarımsak kesinlikle yenilmeli özellikle bu diyet boyunca. doğal antibiyotik ve antioksidan kaynağı. başta candida olmak üzere her türlü hastalğa karşı vücudu koruyor ve iyileşmesine yardımcı oluyor. yine sirke ve hindistan cevizi yağı gibi candidaya karşı her gün mutlaka tüketilmesi tavsiye edilen birsürü gıda var. araştırılıp bakılabilir

    ( bahsedilen iki diyeti birden uygulamak imkansız gibi. o yüzden normal taş devri diyeti uyguluyorum şu an ama vegan diyeti de denediğim için şimdi istesem de et vs yiyemiyorum. hem psikolojik olarak hem de kokuları çok kötü geliyor. daha önceden de et vs sevmezdim ama yoğurt severdim artık onu da yiyemiyorum )

    edit 2: beslenmeme her gün azar azar meyve ekledim sonuç: hüsran :( candida belirtileri geri gelmeye başladı. dolayısıyla onlara şeker vermiş olduğum için diyet sürem de sıfırlanmış oldu. şimdi en baştaki gibi devam edicem. meyveleri diyetten yeniden çıkardım. tamamen iyileşene kadar da bir daha ağzıma koymıycam. entry’nin en başında linkini verdiğim videoda çocuk kendi diyet süresinin aşağı yukarı 8-10 ay olduğundan bahsetmiş(bu süre kişiye göre değişiyor). diyet süresi boyunca doğal tatlı olarak meyve bile yememiş. eğer sonunda iyileşme varsa (ki var) meyveden de uzak durmakta fayda var. hatta izlediğim bir videoda bu alanla ilgilenen bir diyetisyen, kişinin iki dudağının arasından tatlı, şekerli his veren hiçbir şey geçmemesi gerek diyordu. aslında insan alışıyor ama meyve yenebilse güzel olurdu.

    edit 3: veganlığın candidaya artısını ve mantığını araştırırken en temel etken hayvanların yemlerine katılan bir ton kimyasal ilaç ve özellikle antibiyotiklerin etlerine sütlerine vs geçmesiymiş. özetle, candidayla savaşırken her türlü kimyasaldan, paketlenmiş gıdadan ve antibiyotiklerden uzak dururken et, süt gibi hayvansal gıdaları tüketmeye devam edersek antibiyotiği dolaylı yoldan almaya devam etmiş oluyoruz. antibiyotikli et yemiş, antibiyotikli süt içmiş oluyoruz. bu yüzden hayvansal gıdaların da olabildiğince azaltılması veya bırakılması bu iyileşme sürecine ‘ekstra büyük bir katkı ve ivme’ sağlıyor. illa yemek istiyorum diyorsanız da organik ve tamamen doğal olmasına özen göstermeniz gerek. ancak hem candidaya karşı hem de sağlık açısından ben yememeyi düşünüyorum.

    edit 4: ayrıca gıda ve ilaç sanayisinde dönen paralardan ve şirketlerin geleceği için insanlardan gerçeklerin nasıl saklanıldığını görmek isteyenler için gerçekten bu sağlık belgeselini izlemelerini öneririm.

    merak edenler ve netflix’i olanlar bahsettiğim videoya ek olarak şu ve şu videoları izleyebilirler.

    3 dakikalık mini video bonusu

    edit 5: caspardavidfriedrich adlı arkadaş ek gıdalarla ve probiyotiklerle ilgili şu bilgileri paylaştı,

    “içinde flukozanol olan candimax candida tedavisinde kullanılıyormuş. insanlar faydasını gördüğünü belirtmiş.

    bir de bio-strath. bio strath - candida yazarak ikisi arasındaki ilişkiye bakabilirsiniz. ben daha kendimde candida olduğunu farketmeden, ellerimde mantarlar vardı. hpv diye düşünmüştüm. 3 senedir sürekli artıyordu ve geçmeyecek dereceye gelmişlerdi. 1 tüp strath şurup içtikten sonra 2 haftada yok oldular ve hala hiçbir mantar belirtisi yok aylardır. belki de direkt candidaya iyi geldi.

    bir de içinde bol miktar saccharomyces boulardii olan probiyotikleri tercih edin. direkt candida için kullanılıyor. ben ligoflor kullanmaya başladım. reflor da öneren var ama ligoflor direkt probiyotik.

    probiyotik dışında ikisini kullanmaya başlamadım ama faydalı olduğu ile ilgili çok yazı okudum. kullanmaya başlayacağım.”

    bir başka arkadaş ağız için, adaçayını demleyip onun suyuna çay ağacı yağı karıştırıp fırçalama sonrası ağız suyu olarak kullanmanın çok faydalı olduğunu söyledi ve önerdi.

    bir başkası ise hcevizi yağına kekik yağı ekleyerek içmenin çok etkisi olduğunu söyledi. bilindiği üzere hcevizi zaten candidaya çok iyi geliyor. yine kekik de gün içinde kekik çayı olarak da tüketilebilir.

    bu arada kendi araştırmalarıma dayanarak birçok kaynakta lactobacillus acidophilus içeren probiyotiklerin candidayla savaşta etkin olduklarını söyleyebilirim.

    dipnot: araştırırken siz de çok şey göreceksiniz önerilen çok fazla şey olacak. hepsini yapmaya kalkışırsanız usanıp bunalabilirsiniz. o yüzden araştırmalarınız sonucu en gerekli olduğunu düşündüğünüz kısımları not alarak uygulamanızı öneririm. örneğin beslenmeye ek olarak yok ağız gargarasıydı yok çaydı vs hepsini yapmaya çalışarak yorulup tamamen diyetten soğumak yerine en temel gözükenleri, örneğin en baştaki videoda candidayı 8-10 ayda yenen çocuğun yaptıklarını yapmayı deneyebilirsiniz. istikrar ve pes etmemek çok önemli.

    bu candida diyetine (taş devri diyeti) çok paralel olan ketojonik diyet de vücut için çok faydalı deniliyor. bir de yine taş devri diyetine çok benzeyen gaps diyeti var. bu üçü birbirine baya yakın ama farklarından şu sayfada bahsedilmiş. ayrıca genel olarak neredeyse bütün diyetlerin karşılaştırması, sıralanması da şurada aynı doktorun daha geniş bir liste içeren diğer yazısı ve son olarak yine taş devri diyetine çok fazla benzeyen vahşi diyet diye adlandırılan diyet için bkz

    dipnot 2: bu taş devri(paleo) diyeti yemek opsiyonlarını çok sınırladığı ve evde kendi yemeğimizi yapmayı gerektirdiği için çalışan kişiler bunu yapmakta zorlanabilirler. youtube’da gezinirken şöyle bir videoya denk geldim. size istediğiniz tarzda her gün yemek gönderen bir şirket. candida için ayrı bir paket de varmış sanırım. ketojenik diyet için ayrı, veganlar için ayrı vs. daha önce bu tarz bir şirkete daha denk gelmiştim, hatta kullanan arkadaşlarım da vardı diyet için, ya da evde yemek yapmaya vakti olmayıp güzel ve sağlıklı ev yemekleri yemek için ama hiç detaylı incelememiştim. gayet hoş ve mantıklı görünüyor. çalışan birisi için çok güzel bir opsiyon diye düşünüyorum.

    fiyatları inceledikten sonra farklı düşünüyorum..^_^ belki sadece bir seferlik bir paket alınıp, sonrasında kişi benzer beslenme mantığına kendisi devam edebilir.

    dipnot 3: ayrıca söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama alkol tüketmemeniz gerek. mayalı şeylerden kaçınmanız gerek. zaten kurtulmaya çalıştığımız şey en temelde vücuttaki maya mantarının normalden fazla olması. ve konuyla alakalı yaşanan trajikomik bir olay burada da farklı tür bir mantar var. ama bu vaka anladığım kadarıyla çok ileri bir versiyon. ancak şu da bilinmeli ki bu maya mantarının(candida) kronik yorgunluğa yol açtığı ve bunun vücutta fermente olan şeylerin etkisi olduğu zaten söylenmekte. `özellikle üç beyazdan uzak, düşük nişasta, karbonhidrat ve mayasız mantarsız küfsüz beslenmek çok önemli` yani klasik taş devri diyetine tamamen uymalısınız.

    bonus olarak bakmak isteyenler olursa, genel olarak sağlığa katkıları olan bir yöntem (bkz: #94010041)
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap