4 entry daha
  • 60lı yılların b sınıfı surf filmleriyle dalgasını geçen ve aslen tiyatro oyunu olan kült film. travesti polis şefi rolünde izlediğimiz charles busch tarafından yazılmıştır. oyunda florence/chicklet rölünde gördüğümüz (bok gördüğümüz, nereye gördük? dvdsinde yönetmen söyledi bunu) busch, filmde bu rol için biraz yaşlı kaçtığını fark etmiş ve kendisi için polis şefi karakterini yaratırken asıl rölünü six feet under dizisinde gördüğümüz (bunu harbi gördük bak yalan yok) lauren ambrose'a bırakmıştır. çok da iyi yapmıştır çünkü çıtı pıtı amerikan kızı florence ve dominant chicklet arasındaki geçişleri harikadır ambrose'un. cidden bu karıda çoklu kişilik bozukluğu (beraber ve solo manyaklık) var galiba diye düşündürür film boyunca.

    bol bol hitchcock'a da değdiren filmde (aslında hitchcock sinemasına dokundurma yapan demeliydim, biliyorum; ama film hakkında daha net bi fikriniz olsun diye satır aralarında mesaj veriyorum) özellikle 3 kafalı pizzacı kadın ve jenerikteki go-go dansçısına hasta olmuştum.

    bu kült filmi herkese tavsiye eder miyim peki? etmem, manyak mıyım? kült sanılanın aksine şahaneymiş bu, herkes gitsin görsün değil; sadece belli bir zümre tarafından çok sevilen film demektir. o halde bu filmi sadece 60 yıllar sinemasını tanıyan, göndermeleri yakalayabileceğine ve bundan keyif alabileceğine inananlara öneriyoruz. "hassiktir lan ne biçim film bu" diyenlereyse "dedik ya herkesin seveceği bi film diil bu, bas git akşam akşam kafamı bozma!" diye trip atıyoruz, surat yapıyoruz.

    captain monica stark: strange that the victim had only one testicle stuffed in his mouth. i believe they usually come in pairs.
    cookie: well, that's cuz he only had one. i checked. plenty of meat, only one potato.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap