324 entry daha
  • teslayı 100 yıldır üretim yapan konvensiyonel üreticilerle doğrudan kıyaslayıp "senin 1 günde ürettiğini biz saatte üretiyoruz" demek hem haksızlık, hem de komik. yepyeni bir konseptin, nereye varacağı, nasıl gideceği tam belli olmayan bir platformun taleplere yetişememesi neden kötü olsun ki. günümüz pazarlama dünyası, vahşi market koşulları öyleymiş gibi izlenim yaratıyor sadece.

    firmanın yönetim sorunu olduğuna katılıyorum. tesla biraz pied piper gibi. süper bi mal var adamda, ama yönetmeyi tam beceremediği için bir türlü kar edemiyor. çünkü musk müthiş bir vizyoner, iyi bir mühendis olduğu kadar iyi bir satıcı/yönetici değil. tesla'ya özel durumundan dolayı sektörde bir istisna gösteriliyorsa bunu gösteren son kullanıcılar. sektörün dinamikleri, devleri değil.

    edit: yönetici değil derken, business management alanında. yoksa teslayı, space x'i, boring company'yi, farklı alanlarda binlerce mühendisi yöneten bir adam. bu konuda bir sıkıntısı olmadığı açık.

    edit: aşağıda "rakibin fordsa tabi ford ile kıyaslayacağız denilmiş. 120 yıldır araç üreten, tesla'nın bayi sayısından çok fabrikası olan bir firmayı tesla ile "üretim kapasitesi" üzerinden kıyaslayamazsınız. araçların kalitesini, teknolojisini kıyaslayabilirsiniz. konfor, görünüm, tasarım gibi görece subjektif olguları bile kıyaslayabilirsiniz. ama birisi yola 100 yıl erken çıkmış, el insaf.
172 entry daha
hesabın var mı? giriş yap