67 entry daha
  • durun size gerçekleri anlatacağım

    izmir'de neden grevler patlak veriyor. bunu doğru okumak için şöyle bir analiz gerekli;

    devlet sadece izmir'de greve izin veriyor kasıtlı olarak. fakat bu işçilerin suçu değildir, işçiler hak arıyor.
    bu danışıklı dövüştür.
    yani aziz kocaoğlu kripto akp'lidir. izban grevinde 350 kişiye zam vermemek için izmir'in kilitlenmesine kasıtlı olarak göz yumdu. bu arada buca chp belediyesi 1150 işçiye %40 zam verdi. yani aslında çokta belediye bütçesini sarsan bir zam değildi bu.
    tezatlığı görüyor musunuz?
    aziz kocaoğlu büyükşehir'e bağlı hiçbir işçiye uzun zamandır düzgün zam vermedi. fakat chp'li ilçe belediyeler veriyor ve küçük belediyelerin dahi bundan bütçesi etkilenmiyor.

    gelelim bugünkü olaya.
    khk ile taşerondan belediye şirketi olan izenerji'ye geçenleri, aziz kocaoğlu mevcut toplu sözleşmeye dahil etmek istememiş ya %4 zamla devam ederler ya da eski izenerji çalışanları da bu sene hakkı olan toplu sözleşmeye 2020 yılında onlarla beraber girmesini söylemiştir.
    sendika bu konu hakkında belediye önünde basın açıklaması yapmak istemiş fakat yine aziz kocaoğlu tarafından kolluk kuvvetleri çağırılmıştır. sendika şube başkanları ve işçilere gaz bombası atılmış, joplanmış ve gözaltına alınılmaya çalışmıştır.
    bunun üzerine belediyeye bağlı tüm işçiler iş bırakma yaparak olayı protesto etmişlerdir.

    yani bütün olayları başlatan ve en basit olayları bile çıkmaza sokarak izmir'i kaosa sürükleyen kripto akp'li belediye başkanıdır. bu size yabancı gelse de izmirdeki bütün belediye çalışanları bu durumu bilir.

    umarım şimdi olayları daha iyi anlamışsınızdır.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap