12 entry daha
  • memphisdoğumlu, siyahi ve gitarı ters elli kullanan amerikalı blues gitaristi. bambaşka bir kariyeri olabilecekken uzun bir süre uyuşturu bağımlılığı ile uğraşmış ve bu dönem müzikal anlamda bir değer üretememiştir.

    aynı kulvarda yer aldığı günümüzün en çok saygı gören yeni kuşak blues gitaristi (bkz: joe bonamassa) kendisi için "he is one of the best, if not the best, guitar players in the world" gibi onore edici bir tanım yapmıştır.

    yoksul ama müzikle iç içe bir ailede doğup büyüyen eric, kendisi de bir gitarist olan abisi eugene tarafından yetiştirilmiş ve müziğe sevk edilmiştir. ancak eugene'in gitarı sağlak düzendedir ve solak olan eric eldeki ve evdeki tek gitarı (bkz: jimmy hendrix) tarzında çalmaya başlar. ilk sahne deneyimini 12 yaşında yaşayan adamımız, 15 yaşında ilk profesyonel stüdyo kaydını yapmıştır.

    bana kalırsa yaptığı müziğe (bkz: blues fusion) gibi zorlama bir isim çok yakışıyor (her parçasında değil elbette).

    (bkz: fuchs), (bkz: two rock) gibi hayvani tonlar veren butik ampliler ve sıklıkla (bkz: fender stratocaster) elektro gitar tercih eder.

    (bkz: two tone sessions) canlı performans serileri sound açısından çok tatmin edici örnekler taşır. muhteşem bir (bkz: voodoo chile / kashmir / back in black) medleyi için tık

    yine de kanımca en lezzetli performansı ingiltere'de defaten yılın en iyi blues gitaristi seçilen (bkz: matt schofield) ve berklee college of music'te gitar bölümü doçenti olan (bkz: tomo fujita) ile beraber sergilediği little wing parçasıdır: tık
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap