7 entry daha
  • anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinin, üniversite okumakta ya da üniversite mezunu olup da ikinci bir üniversite okumak isteyenler için sunduğu yeni bir imkan. ya da en azından şahsen henüz yeni öğrenip başvurdum.

    aksaray daki büroyu tercih etmek gibi bir saflık yaptığım için saatlerce upuzun bir kuyrukta beklemek zorunda kaldım. sınava girilecek yerler başvuru yapılan büroya yakın semtlerden seçildiği için saatlerce bilmemkaç metrelik bir sırada bekledim evet. avrupa yakası nda oturanların beşiktaş ya da şirinevler bürolarını tercih etmeleri çok daha akıl karı olacaktır. fakat şirinevler i tercih eden bireye sınav yeri olarak avcılar ya da büyükçekmece nin gösterilebilme olasılığı da göz önünde bulundurulmalı.

    bu süre zarfında sürekli "acaba değer mi?" diye düşündüm. "vazgeçsem mi ki?" diye defalarca düşündüm. fakat dekontu yatırmış belgelerin hepsini bir araya getirebilmek için canımı dişime takmıştım.

    hali hazırda gittiğim üniversiteye hiç harç parası ödemezken* buranın azcık yüklü olan harç masrafının ilk taksidini ödemek garibime gitti.
    "ben bu kadar seviyor muydum ki okumayı?" diye bin defa düşündüm.
    okulda kendi derslerime zor çalıştığım halde ve hiçkimse beni bu imkandan yararlanmaya ve başvurmaya zorlamadığı halde kendim kaşınıp başvurdum.

    herşeye rağmen bu isteğimi ısrarcı kılan en mühim etken, hedeflerime ulaşabilmeme yardım edebilecek olması. öyle umuyorum en azından.
    fazla eğitimin göz çıkarmayacağı kanısındayım. en fazla dersler nedeniyle canı çıkartır, ama ziyanı yok çap yapmak isteyen biri için kısmen esnek bir alternatif olduğu düşünülürse.

    çok önemli edit: efendim gelen mesajlar, sorulan sorular üzerine entry'me dönüp baktığımda şunu söyleyebilirim ki gençlik heyecanıyla fazla abartmışım sanki. zira bir dersten sürekli kalınca 2-3 sene sonra bıraktım ben bunu. bir şey kaybettiğimi de kazandığımı da sanmıyorum. şu anki aklımla gerekli olduğunu da pek düşünümüyorum açıkçası. saygılar.
260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap