• aofnin universite mezunlarina tanidigi sinavsiz giris hakki
    iki yillik mezunsaniz istediginiz iki yillik bolume sinavsiz
    dort yillik mezunsaniz istediginiz dort yillik bolume sinavsiz girebiliyorsunuz

    askerden kacmak istiyorsaniz tercih etmemeniz gereken yontem
    ikinci universite ogrencileri ek g alamiyorlar*
  • ingilizce ogretmenligi, okul oncesi ogretmenligi ve bilgi yönetimi disindaki aof bolumlerine sinavsiz giris hakki saglayan; fakat harc, egitim gideri gibi fasa fisolarin iki katinin odenmesini gerektiren bir uygulama.
  • örgün ögretimde okumakta olan ögrencilerinde yararlandigi anadolu üniversitesi açik ögretim fakültesinin bir uygulamasi. basvurmak için illa mezun olma sarti aranmamakta.
    herhangi bir üniversiteye kayitli kisilerde aöf 'ye harci %100 fazla ödeyerek basvurabilmekte.
    (bkz: ben yaptim oldu)
  • bir üniversiteden mezun olup da 2.sine girmis ve hatta bitirmeye meyillenmis insanogullari da vardir ki akillara zarardir.
    (bkz: azimle siçan duvari deler)
    yıllar sonra gelen edit: benmişim la bu!
  • bir üniversiteyi bırakıp diğerine başlayanlar için de kullanılabilir. (bkz: bir üniversiteyi bırakıp diğerine başlamak)
  • - "harc, egitim gideri gibi fasa fisolarin iki kati" ödenmeyen uygulama.. normal bir aöflü x ödüyorsa yakla$ık 1,2x ödersiniz.
    - (aöf mezunu veya öğrencisi değilseniz) üni mezunu veya hala okuyorsanız mis gibidir. yalnız iki üniversiteyi aynı anda okuyorsanız 2 harç zorlayabilir.
    - iktisat okuduysanız, 2. üniversitede iktisat okuyamazsınız mesela..
    - ilk sene derslere $öyle bir bakarak geçilebilir ama, 3'ten itibaren kasmaya ba$lar.
    - aöf'ün, kazanması çok kolay, bitirmesi zor olduğunu görürsünüz.
    - ama.. bir sürü $ey öğrenir, bilgi dağarcığınızı geni$letirsiniz.. kaplan gücünüz, vizyonunuz birkaç kat artar.. profesyonel değeriniz güçlenir.. ve belki de.. "iki üniversite bitirdim" cümlesini kurmak için bile değer..
  • ayrıntılı bilgi için:
    http://aofkayit.anadolu.edu.tr/
  • anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinin, üniversite okumakta ya da üniversite mezunu olup da ikinci bir üniversite okumak isteyenler için sunduğu yeni bir imkan. ya da en azından şahsen henüz yeni öğrenip başvurdum.

    aksaray daki büroyu tercih etmek gibi bir saflık yaptığım için saatlerce upuzun bir kuyrukta beklemek zorunda kaldım. sınava girilecek yerler başvuru yapılan büroya yakın semtlerden seçildiği için saatlerce bilmemkaç metrelik bir sırada bekledim evet. avrupa yakası nda oturanların beşiktaş ya da şirinevler bürolarını tercih etmeleri çok daha akıl karı olacaktır. fakat şirinevler i tercih eden bireye sınav yeri olarak avcılar ya da büyükçekmece nin gösterilebilme olasılığı da göz önünde bulundurulmalı.

    bu süre zarfında sürekli "acaba değer mi?" diye düşündüm. "vazgeçsem mi ki?" diye defalarca düşündüm. fakat dekontu yatırmış belgelerin hepsini bir araya getirebilmek için canımı dişime takmıştım.

    hali hazırda gittiğim üniversiteye hiç harç parası ödemezken* buranın azcık yüklü olan harç masrafının ilk taksidini ödemek garibime gitti.
    "ben bu kadar seviyor muydum ki okumayı?" diye bin defa düşündüm.
    okulda kendi derslerime zor çalıştığım halde ve hiçkimse beni bu imkandan yararlanmaya ve başvurmaya zorlamadığı halde kendim kaşınıp başvurdum.

    herşeye rağmen bu isteğimi ısrarcı kılan en mühim etken, hedeflerime ulaşabilmeme yardım edebilecek olması. öyle umuyorum en azından.
    fazla eğitimin göz çıkarmayacağı kanısındayım. en fazla dersler nedeniyle canı çıkartır, ama ziyanı yok çap yapmak isteyen biri için kısmen esnek bir alternatif olduğu düşünülürse.

    çok önemli edit: efendim gelen mesajlar, sorulan sorular üzerine entry'me dönüp baktığımda şunu söyleyebilirim ki gençlik heyecanıyla fazla abartmışım sanki. zira bir dersten sürekli kalınca 2-3 sene sonra bıraktım ben bunu. bir şey kaybettiğimi de kazandığımı da sanmıyorum. şu anki aklımla gerekli olduğunu da pek düşünümüyorum açıkçası. saygılar.
  • işletme bölümü için 2007 vize sınavları 31 mart* - 1 nisan tarihinde yapılacak üniversite.

    başka, özellikle teknik, okullarla*,ve başka , özellikle teknik, bölümlerle* karşılaştırılınca oldukça güzel ve eglenceli olarak nitelendirilebilecek sınavları vardır. sınavları test şeklindedir ve yanlışlar dogruları etkilemez. test (ders) başına 30(matematik için 26) soru, 40 dakika verilen bu sınavlar kasım kasım kastırabilecek muhasebe, genel kültürle yapabileceginiz hukuk ve davranış bilimleri ile microsoft türkçesiyle hazırlanmış, kısayol tuşları benzeri soruların geldiği temel bilgi teknolojileri sınavı gibi ilginç alanlarda yapılır.
  • 2008 - 2009 öğretim yılından başlamak üzere, kaydı başlamış olan programlardır. isteklilerin acele etmesi gerekmektedir, başvurular 16 kasım'da sona ermektedir.

    kayıt için: http://aofkayit.anadolu.edu.tr/
    bilgi için: http://www.anadolu.edu.tr/…_universite_olanagi.aspx
    bilgi için: http://www.anadolu.edu.tr/…z_ikinci_universite.aspx

    edit: geri zekalı kayıt ara yüzü pc'de illa ki acrobat reader'ın kurulu olmasını istiyor devam etmek için aman dikkat.
hesabın var mı? giriş yap