11 entry daha
  • türk popunun en kalabalık, en renkli, en ‘kitsch' ama aynı ölçüde de en şanssız grubu. tam otuz beş yıl önce; yine her zamanki gibi konser vermeye, gülmeye eğlendirmeye doğru yol almaktayken, feci bir trafik kazası geçirmiş ve grubun tam üç elemanı bu kaza sonucunda yanarak can vermişlerdi. tarih tam olarak 19 ocak 1970.

    adapazarı'nda verecekleri konser için yollara düşmüş ve o aralar sekiz kişiden oluşmuş grup, üç elemanını bu kaza sonucunda kaybetti: behzat kutlubağ ile altan ve rıfat eke kardeşler, bir başka diyara kanat çırpıp uzaklaştı... bu kaza sonrası, geride kalan; turgut akyüz, ercüment ateş, bülent ortaç, ender akacan ve solist ülkü üst ağır bir bunalımın içinde buldular kendilerini. hiçbir şey eskisi gibi olmadı. ‘devam etmek' için alınan her karar, yapılan her plak pek de fazla işe yaramadı.

    beyaz kelebekler, hiçbir zaman o eski günlerinin kıyısından bile geçemedi.. kaybettikleri arkadaşlarının anısı her zaman aralarında bir yerde asılı kaldı ve bu durum yaptıkları her işi etkiledi. seyircisinin, dinleyicisinin de artık hevesi kaçmıştı ve durmadan gülüp-eğlendiren bu çocukların ‘trajik' durumu onlara da bulaşmıştı. onlar da, onları dinler ya da seyrederken ölçüyü elden kaçırmamaya çalıştı; fazladan bir kahkaha atmamaya, plakları daha serin kanlı dinlemeye gayret ettiler. behzat kutlubağ, altan eke ve rıfat eke, herkesin üzerine ölü toprağı serpip gitmişti.

    kaynak: iktidarsız.com
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap