1 entry daha
  • 8/10 luk sağlam bir korku filmi.

    netflix'te geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlanan, son yıllarda izlediğim en farklı ve korkunç film, bir arjantin yapımı.

    90 dakika boyunca oldukça gerilimli sahneler var. başlar başlamaz direkt dehşet sahneleri üstümüze gelmeye başlıyor. film, başlarda karakterleri hiç tanıtmıyor, olayları hiç açmıyor ve derinlik sıfır.. ilk yarım saati resmen gözünüzü kırpmadan izliyorsunuz.

    ancak bir süre sonra ufak tefek kurgu ve mantık hataları ile film ritmini kaybediyor..sonu da ucu açık bitince, filmden size kalan youtube'taki kısa korku filmleri tadındaki gerilimli sahneler oluyor.

    filmi pek çok açıdan lovecraft hikayelerine benzettim.

    --- biraz spoiler ---

    film, bir mahalledeki üç komşu evin yaşadığı doğaüstü olaylara odaklanıyor. bu paranormal olayların birbiri ile bağlantısı bulunmakta. 3 kişilik bir ekip bu cinayetlerdeki ilişkiyi çözmeye çalışıyor. ekipteki yaşlı kadın sonlara doğru bir kaç açıklama yaptı ama tam anlaşılamadı. ilginç olan şey, filmdeki yaratıkların sizin bakış açınıza göre görünüp kaybolması.

    filmin başındaki banyo sahnesi, walter'ın (kamera ile kayıt yapan adam) sahneleri ve mezardan çıkıp gelen çocuğun hikayesi ve son olarak da "bize işkence ediyorlaaar" diye deforme olmuş vücuduyla yardım isteyen kadının sahnesi müthişti. ama sonra film dağıldı ve bence amatörlüğünün kurbanı oldu.

    çocuğun mezardan canlanıp gelebilmesine bir şey demememe rağmen ekşici olduğum için bulduğum mantık hatası ise şu: o çocuğun cesedini neden evde beklettiler? gündüz konu komşu görmesin diye bekleyelim, dur bir soğutucuya koyalım demeleri aşırı saçmaydı.

    --- biraz spoiler ---
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap