15 entry daha
  • insan psikolojisinin en hassas yerlerine dokunan, katilli testereli filmlerin tersine insanı kendi inançlarını sorgulamaya iten, tarih boyunca sorgulanan varoluş, din, tanrı, şeytan, inanç konularıyla bizleri bir kez daha yüzleştiren oldukça sağlam bir film diyebilirim. film korku filmi midir? evet kesinlikle bir korku filmidir, "ulan ya doğruysa" dedirtir, emin olamayacağımız konular üzerinden giderek "hadddi ordaann" dememize rağmen dua bilgimizi gözden geçirtir.. filmi asıl korkunç yapan ise, filmin seyirciyi korku sahnelerinden alıp bu korkunç olayları gündüz gözüyle mahkeme ortamında taşımaya açmasıdır. mahkemedekiler gibi sinema salonundakiler de sorgular, şeytan denilen şey gerçek olabilir mi? mümkün mü? tüm yaşananlar delilleriyle, tanıklarıyla iki tarafın gözüyle * masaya dökülür. bir tarafta bilim, akıl, eğitim konuşurken, diğer tarafta inanç, tanrı, şeytan sorgulanır.

    --- spoiler ---
    filmin belki de en çarpıcı sahnesi rahibi savunan avukatın yaptığı son konuşmadır. evet emily rose bir epilepsi hastası olabilir, ama gerçek dediğimiz şey ihtimallere yer vermemelidir. emily rose şeytan tarafından ele geçirilmemiş de olabilir. peki ya böyle bir ihtimal olabilirse? bu dünyada gerçekten bu kadar yalnız mıyız?..
    --- spoiler ---

    ve film arası gelir.. ve insanlar birbirlerine yaşadıkları karabasan hikayelerini anlatmaya başlar.. "yok be yaa, haddi canım sen de mi yaşadın? olm sen inanmazsın ki.. ohhaa.." .."evet evet ben de, böyle üstüne bişey oturuyo gibi olyuo"..
    tamam susun lan olamaz böyle bişey, iyi de ben en azından bir tanıya inanıyorum, yani ihtimal dahilinde var, mümkün, açıklayamıyorum.. peki ya şeytan?? hay bu filme nerden geldik offf
    espriye vursak, dalga geçsek şeytan bizi pas geçer mi? e hadi o zaman hep bir ağızdan:
    "karabas maa izol uurr karabas maa izzo.."
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap